Noen minker i brygga

Når du går på trebrygga, skal du ikke bråke for mye om morgenen. I dag skulle jeg ned og bade og der satt jammen fru Mink med sine fire. Vi vet at hun flytter inn i sommerheimen etter at vi har bodd der noen dager, men jeg visste i alle fall ikke hvor hun bodde ellers, før i dag.

Jeg satt på brygga før jeg skulle uti og der så jeg fruen stikke hodet ut mellom sidekledningen på brygga. Hun blunket med de blanke øynene sine og trakk hodet fort til seg. Så hørte jeg at hun snakket til sine små.

«Nå har de kommet tilbake», sa hun, «skal tro om de lager fiskekaker i år? Men jeg tror nok vi blir her. Ikke flytter inn.» Tre små snakket fort i munnen på hverandre, det var nesten ikke mulig å skjønne hva de sa. Men noe forsto jeg. En liten en, jeg tror han heter Reidar, lurte på hva inn var. Og fru Mink forklarte. «Inn er i huset, ikke der hvor menneskene er, men i rommet under.»

Og en annen lurte på hva hus var. «Nå skal du høre Mina,» sa fru Mink, «hus er det hiet som menneskene bor i, men det er ikke så praktisk som vårt hi. Jeg hørte at de snakket om alt de måtte gjøre med huset iår, da jeg var og hentet fisken i går kveld. Vedlikehold, kalte de det. Det virket som om det var slitsomt og strevsomt, med hammer og spiker og slikt.»

«Spiker og hammer, hva er det?» sa den tredje stemmen. «Det er mennesketing, som ikke kan spises. Jeg forstår ikke hva de vil med ting som ikke kan spises, nei, Jens, la nå Lise få ha fiskebiten sin i fred. Du spiste nesten hele hodet. Du må lære deg å dele,» fru Mink snakket med litt streng stemme. «og ikke vær så glupsk, bestandig, Du får vondt i magen har jeg sagt.»

Lise mumlet med mat i munnen, «Skal de bade hver dag? Da vil i alle fall jeg flytte til det du kaller inn. Her blir det altfor mye trafikk».

Og jammen tror jeg ikke de kommer til å flytte inn i år også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge