Tok feil, igjen.

Nå er det ikke første gangen, men likevel.
I en ikke alt for fjern fortid tilhørte posten og postverket infrastrukturen i landet. Et statlig foretak som skulle sørge for leveranser av postal art (brev, pakker, kort og regninger) til mottakere landet over.
Den enkelte person og bedrifter, institusjoner og lignende skulle ha anledning til å sende brev, pakker, kort og regninger på beste vis og uten å måtte dra land og strand rundt. Posten var en del av landets infrastruktur, men nå skal det deles opp og privatiseres over en lav sko. Jeg får brev (jo da, det forekommer) via posten og bypost. Pakker kommer via posten og postnord. Og forvirringen er merkbar. Posten har ikke lenger postkontor i byen vår, men post i butikk, slik som det var i min barndoms dal, da jeg var liten. Det kom postkontor der også, etter hvert, men det forsvant i spareiveren.
Postnord har utleveringssteder som ligger kronglete til, for meg. Og neimen om jeg stoler så mye på dem heller. En kjekk liten pakke brukte to uker fra vest i landet og hit.

Det sendes for lite brev! Takke en viss mann for det. Sparemanien og ansvarsfraskrivelsen på høyeste hold mener at de digitale løsningene skal være enerådende. Hm …
Dnb tok til vettet og avblåste krigen mot de «analoge menneskene», de som ønsker å foreta sine banktjenester fjes til fjes og med papirskrevne kommunikasjoner med banken. Dersom det var nødvendig.
Skulle ønske onkel stat og tante kommune gjorde det samme.

Du kan reservere deg mot mye, men ikke fra direktiver fra oven.
Jeg er et analogt menneske, tross alt mitt nettbruk. Og jeg er vel neppe det eneste analoge mennesket, tror jeg.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Tok feil, igjen.

 1. Mariane sier:

  Oh Ja – Du er ikke den eneste – jeg er også et analog menneske og vores post situation her i Danmark er en kopi af det Norske og Svenske. Desværre! – I blandt tænker jeg at de mennesker der skulle regere vort land/lande ikke har den mindste kendskab til hvad der er menneskeligt. Man kan vel sige at de regere ikke men reagere? For hvad har de lært og hvorfor bruger de deres magt til at få deres EGEN vilje? – SUK!
  Stort og varmt klem fra København !!

 2. Donald sier:

  Det forundrer mig, at myndighederne ikke har fundet en passende måde at sørge for papir-analog post. Det er en nødvendighed, selv i en «digitaliseret administration».

  På den ene side er det nødvendigt at have papirpost for sikkerheden med det Danske Autentikerings-system (så man kan logge ind på fx. Skat via Internettet) – på den anden side er der stadig pakker, varer, tøj, medicin, som sendes via «analog systemet» selv om det fx. er købt via Internettet.

  Noget af problemet skyldes, at der er noget, der hed «brevmonopol», og det var både et privilegium og en forpligtelse (ligesom vandværker og el-forsyning er privilegier og forpligtelser).

  Jeg ved ikke, hvad der vil ske, men jeg tror at der vil være firmaer, som specialiserer sig i forsendelser, der er små som bittesmå pakker og breve, og at brevmonopolet må ophøre eller ændre form.

 3. Papir må me ha, lenge enda. Men sjølv om ikkje alt er som me skulle ønskja, fekk eg meg ei gledeleg overrasking her ein dag. Eg skulle senda ein pakke, og fordi eg må køyra eit stykke for å få tak i porto utanom vanleg A-post, så prøvde eg det nye systemet med digitalt frimerke. Eg vegde pakken, gjekk inn på posten.no og kjøpte «frimerke». Fekk ein kode eg skrev på pakken og putta den i postkassen. Detter liker eg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge