Nye ord

Jeg er glad i språk og ord. Jeg liker deskriptive ord. I det hele, jeg liker ord. Selv om jeg ikke alltid er enig i formen de får. Ytringsfrihet er et flott ord. Veldig deskriptivt. OG viktig. Et begrep som forteller meg og deg at vi kan ytre (si, skrive, filme, synge, male og i det hele ytre oss) uten frykt for at de styrende makter kapper hodet av oss eller kaster oss i fengsel.

Men begrepet er ikke grenseløst. Om man kikker på denne artikkelen fra SNL  https://snl.no/ytringsfrihet
ser man hvilke begrensninger som allerede ligger der. Nå diskuteres det om dette skal utvides.

Ikke på min agenda i dag. I dag vil jeg ta for meg et nytt ord (for meg) «no-platforming». I Aftenposten leste jeg om dette og at det bør debatteres om dette er veien å gå, når det gjelder ytringer man ikke liker. I klartekst: Resett og deres ord står på planen.
Og så var det ordet «no platforming», hm … mikrofonstativ? Kanskje jeg liker det bedre? Ikke sikker, men det finner jeg nok ut av. Har du noen tanker rundt dette? Tie eller ikke?

En ting man også bør huske: Det er ikke noe som heter ytringsplikt hverken for aviser eller personer. Man kan ytre hva man vil, innenfor gitte rammer. Men INGEN har krav på å bli publisert i et nyhetsmedium. Aviser  har Redaktørplakaten, men hva med aller portaler og ekkokammere rundt forbi på nettet? Følger de den?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge