Elle – melle, hvor skal det smelle?

Det er statsbudsjett-tider. Høytidelige svada triller fra finansministerens munn. For det ER mye svada. Dessverre. Å ja – min definisjon av svada = tanketom plapring uten konsekvenstenking. For hennes medmennesker.

Kjære Siv, får jeg lyst til å si.
Du har karret deg inn på Tinget og fått rettigheter herr, fru og frøken Hvermansen ikke har noe i nærheten av. I samarbeid med blå økonomer har du forfattet et budsjett for kongeriket vårt i 2019.  Har du tatt med i beregningen at mange av dine «kutt» berør dem som ikke har for mye penger fra før? Hvorfor er det alltid dem som skal «betale ballet» for at de som virkelig har nok, skal få mer?
Nå er dette ikke det vedtatte budsjettet og mye er nok forfattet med tanke på å ha «gode forhandlingskort» vis a vis Krf. Men likevel, det er symptomatisk at det er ikke noen kutt på «rikingesiden», hvor meget mer vil de betale i skatt? Hvilke goder og lettelser er det som skal fratas dem. OK. Jeg så at el-biler kanskje skal betale halv bompengetakst.

Tilbake til skatt. DET KOSTER Å DRIFTE AS NORGE! Jeg hører noen velhavende si og skrive at de betaler så og så mye i skatt. Javel, er det i samme størrelsesorden som den jevne mann og kvinne betaler? Jeg bare spør. Og når man senker skattesatsene for dem med mest blir ikke noe mer i kassen.
Jeg vet jo at det er flest av Hvermansen og de er mye lettere å holde orden på, lønnsmottakere har ikke det helt store slingringsmonnet. Er det derfor du setter trykket innpå dem? Jeg bare spør.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Elle – melle, hvor skal det smelle?

  1. gamle ugle sier:

    Akk ja. Synes det er mye svada og mye som minner om skryt (denne regjeringen…) og tomme slagord som gjentas til det kjedsommelige og irriterende.
    Ikke rart politikerforakten øker. Dessverre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge