Å gå seg bort, i dagene

I dag skjedde noe merkelig. Vel, det skjer vel andre enn meg også, vil jeg tro.
En urolig natt, tidlig oppvåkning og regnvær gjorde meg søvnig. Og jeg sovnet. Stille og rolig. På sofaen.

Dette er neppe merkelig, det som forundret meg var to ting.
1. Jeg fortsatte på den drømmen som gjorde meg urolig i natt. Jeg befant meg på en parkeringsplass, med min mor. Hvordan vi hadde havnet der, aner jeg ikke, Vi skulle gå tur rundt et tjern. Mor var like syk som jeg husket henne, så jeg holdt henne oppreist, for hadde hun ligget på bakken, hadde jeg ikke klart å reise henne opp. Tror jeg.
Men altså, tur. Skulle vi kunne komme noen steder, burde jeg få tak i en rullestol, skjønte jeg. Og stoppet hver eneste en som kom forbi. Dessverre var det ingen rullestol å få tak i. Noen bare trakk på skuldrene og gikk videre, En skjelte meg ut for min uforstand: «Trekke syke folk ut slik, måtte da forstå at det gikk helt til helvete. Dårlig datter var det jeg var». Og så våknet jeg. Trist og ute av meg for at vi ikke kom på tur. Og for at jeg var en dårlig datter.

2. Sjekk av e-post er en tilbakevendende søndagsgreie og sjekk ble foretatt. Messenger hadde enn beskjed fra min eldste datter: «Alt bra, det regner og jeg tar det med ro,»
Rask respons: «Har du fri i dag?» «Naturligvis, det er søndag!» Å ja, søndag, hmm … hadde ikke det helt klart.

Nå vet jeg det, det regner, det er søndag. Men fortsatt er jeg nok en dårlig datter. Så: sov ikke på sofaen, ha rare drømmer og tro at det er dagen etter, når du våkner.
God søndag, kan du det?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Å gå seg bort, i dagene

  1. Mariane sier:

    Jeg kan sige: «Det er bare søndag» Jeg kan virkelig mærke medicinen, eller den udtrapning der er igang. Så, «Det er bare søndag»

    Stort klem

  2. Det skjer ikke bare deg nei. Hender både to og tre ganger på samme dagen her i gården.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge