Tro og tvil og tvil om tro

Det er bølger på diskrimineringshavet, Bjurstrøm får påpakning for tvilsomt svar. Tvilen kommer henne ikke tilgode.

Det hele starter med en vikar,  på en skole i Oslo. Han er muslim. Ikke noe galt i å være muslim. Men han vil gjerne at hans tro skal trumfe den norske måte å hilse på, den med et håndtrykk. Bevares, han kan da trykke en mann i hånden, men kvinner???? Farlig farlig. Fristende fristende. I følge ham (og visstnok koranen, det har jeg ikke fått sjekket ut ordentlig. Den er like krokete å lese som den norske bibelen). Så nei, han hilser ikke i hånden på kvinner. Og får ikke fornyet sitt engasjement  på skolen.

Og diskrimineringesirenen går og det meldes både hit og dit. Man diskriminerer den som diskriminerer. Sies det. Og han bør få lov å vise skolebarn at det er helt ok å hilse pent på menn, men ikke på kvinner. Han har vel fulgt «same procedure» all year?

Det er trosfrihet i Norge, helt riktig, det skal det være. Men vi lever i en sekulær stat (fysjom), vi hadde prestestyre for lenge siden og under Bondevik. Men vi hilser pent på hverandre, ved å ta hverandre i hånden og kanskje si: «Hyggelig å se deg igjen» » Ha det godt så lenge»eller kanskje vi presenteres for noen. Man rekker frem godhånden og smiler.

Jeg er ikke av typen «kaste meg om halsen på» så jeg trykker hender.

At man skal skyve personlig tro foran alt blir feil i mitt hode. Det er ingen mullah eller imam som kapper den formastelige hånden hans av, i Norge. Har han internalisert sin mistro og ringeakt for kvinner, trenger han hjelp. For det er mistro, hans mistro til seg selv og kontrollen av sitt eget kjønnsliv, han viser frem. Og så er det ringeakt ganger to, mot kvinner, vi er like mye verdt som deg Josef, og for den vanlig måte å oppføre seg på I Norge. Frem med labben, Josef. Hils pent. Nordmenn hilser pent på hverandre.Tro er personlig og skal ikke dirigere noen stat.  Personlig tro har lite, dvs intet å gjøre i det offentlige rom, om man ser bort fra «gudstibedelseshus» av ulike art. Der kan man tro av hjertens lyst og likedan  i sitt hjem. Det er min bestemte mening. Men om din tro får deg til å diskriminere NOEN i det offentlige rom, bør du holde deg hjemme.

Bildet er et illustrasjonsfoto fra Varden.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge