Verandatanker

Sitter på verandaen, klokken er kvart på åtte, torsdagsmorgen og festivalen starter i dag. Temperaturen er levelig, 15 grader og kaffen er relativt nytraktet. Om 28 dager er det to år siden den beste av oss døde. Og jeg skal nok en gang være festivalgjenger uten ham. Tiden går.

Jeg sitter her, igjen, slik jeg har gjort i hele sommer og gjør opp status. Hvordan er det med livslysten i dag? Spør jeg meg.

Ikke så verst. Svarer jeg meg selv.

For den er ikke så verst. Og lurer på hva jeg skal ha for meg i dag. Noen måsaker er det nok, men det er noen vilsaker også. Som å tusle av sted for å se etter gamle kjente og for å lytte til dyktige musikere. Kanskje kjøpe meg et glass vin eller en halvliter øl til musikken. Se om det er noe musikk jeg vil kjøpe. Sludre med noen jeg ikke har sett siden forrige festival. I det hele, leve en smule. Og slik skal det være i tre dager.

Så lenge man har ønsker, drømmer og nysgjerrighet på morgendagen, lever man, tror jeg. Så lenge man ikke graver seg ned i fortiden og glemmer å glede seg over fremtiden, lever man, tror jeg. Ikke for at man skal glemme fortiden, den er viktig. Den har formet meg. Mennesket som alltid elsket meg og som jeg elsket er alltid med meg. Han er viktig, men, dessverre død. Han hadde gremmet seg om jeg satte meg i en krok og lot resten av tiden bare passere uten min deltagelse. Så det gjør jeg ikke. Bedre å treffe folk som kjente ham, snakke om musikken han likte og kanskje klage litt over at en av hans favoritter skal spille på festivalen. Og han er ikke her og kan oppleve det.

Men vi skal også ta en skål for ham og glede oss over at vi er i live og kan nyte.

For livet går videre.

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge