Med tiden på armen.

Da jeg ble syk, for mange års siden, sluttet jeg å bruke klokke. Armbåndsuret ble lagt vekk. Jeg levde ved siden av tiden. Det gjør jeg fortsatt.

Drawbacket er ikke stort. Husker jeg mobiltelefonen, kan jeg titte på den, få rede på hva klokken er og putte tiden tilbake i vesken. Min bror velsignet meg med et morsomt ur, det er også mange år siden.
Jeg ville  se om jeg kunne få byttet batteri i det og ta det i bruk. Som tenkt, så gjort. Urmakeren ble besøkt og batteri innsatt. Klokken ble behørig stilt på riktig tid. Og armbåndsuret fikk sin plass på håndleddet.

De som kjenner meg, bemerket endringen og kommenterte uret. «Morsomt» og «Veldig deg» var de kommentarene som kom oftest.
Javel ja, tenkte jeg og dro hjem. Tittet av og an på venstre håndledd. Og tok av uret. Det føltes feil å ha tiden på håndleddet.

Dagen etter tenkte jeg: Jeg har jo et mekanisk hengeur, det kan jeg kanskje bruke. Fant frem uret, trakk det opp, stilte det til riktig tid og tok det på før jeg dro for å ta bussen til byen.

Det ble tungt rundt halsen. Og så snart jeg kom hjem igjen, tok jeg uret av.
Jeg kan ikke bære på tiden, sa jeg til meg selv. Jeg har flere ur, lommeur, hengeur og armbåndsur i ulike varianter. De skal ikke brukes. Og dermed fortsetter jeg livet uten å bære på tiden. For meg er det riktig. Hva med deg? Klarer du å bære på tiden?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Mormor og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til Med tiden på armen.

 1. Mathilda sier:

  Ich wünsche dir alles Liebe und Gute ❤ Mathilda
  Mathilda recently posted..Mai – MixMy Profile

 2. Mariane sier:

  Bruger ikke tiden her 😀 – Jeg har ure men jeg bruger dem kun til at tjekke tidspunktet jeg skal have mine piller. Ellers ikke.
  Stort klem !
  Mariane recently posted..NewsMy Profile

 3. Lisa sier:

  Her bæres tiden. Å plassere den i vesken, ikke dumt. Den kommer og går uansett, og flyter iblant forbi. 🙂

 4. terjebjornstad sier:

  Interessant. Jeg går heller ikke med armbåndsur, men har aldri kunnet gi noen forklaring på det. «Å leve ved siden av tiden» er i grunnen en god forklaring.

  Det paradoksale er at jeg er fascinert av kostbare armbåndsur – men ikke av tiden som de viser 🙂

  • mormor mormor sier:

   Terje
   Jeg er også fascinert av ur. Og har opp til flere, Noen arvet og noen ikke.
   Men de brukes ikke.

   Jeg kunne ikke finne noe annet uttrykk enn å leve ved siden av tiden. Noen ganger sier jeg at jeg lever utenfor tiden, men det er ikke helt riktig.

   Sommerklem 🙂
   mormor recently posted..Med tiden på armen.My Profile

 5. nasha nasha sier:

  For Lilla Nasha er tiden for knapp til å drive å slepe på en dings som liksom skal fortelle om tid. Villa lever utenfor tid, og det gjør Nasha også. Best å ha tid til ikke å tenke på tid. Kose Amadine fra Nasha. 🙂
  nasha recently posted..Internektet er en dust.My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge