«Dårlig husk»

Slett ikke noe å trakte etter, synes jeg. Husker jeg ikke, blir jeg irritert og prøver allverdens knep for å fremkalle det som ikke huskes. Noen ganger nytter det, men ikke alltid. Så «dårlig husk» settes ikke i høysetet hos meg.

I politikken, derimot, der er «dårlig husk» eller meget «selektiv husk» påkrevet. Naturnødvendig, ser det ut til, nærmest en forutsetning.
Der operer veldig mange med «husker ikke»,  både på direkte spørsmål og på hva de selv har gjort, vært med på, vedtatt eller fortiet. Ingen nevnt, ingen glemt, men det er merksnodig at det er et spesielt parti som har flest glemsomme medlemmer.

Når det gjelder andre partiers medlemmer eller vedtak, er «husken» på linje med elefantens. Da kan det listes opp, likt og ulikt helt fra Arilds tid.

Jeg anbefaler hukommelsetrening. De kan gjerne starte med enkle memoryspill beregnet på små barn og arbeide seg oppover til mer innfløkte hukommelsespill. Kryssord kan også anbefales. Så det er kanskje lurt å legge vekk «padda»?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til «Dårlig husk»

 1. Anne-Mari sier:

  Kjempebra innlegg !!
  Godt forslag til hukommelsetrening 🙂

  Håpe du har ein bra sommar.
  Helsing Anne-Mari
  Anne-Mari recently posted..Turkis/turkosMy Profile

 2. Eva sier:

  Har dårlig husk selv, men disse i toppen har enda dårligere husk enn meg! Mye er vedtatt og gått i glemmeboka. Akk ja sann.

  Gratulerer med dagen.

  Hilsen ho i nord.

 3. Donald sier:

  Det er interessant at se hvordan hukommelsen fungerer. Ja, «Memory» spil med børn er en god ting til at træne korttids-hukommelsen.

  Prøv at tænke frem en hændelse fra i dag eller i går, hvad købte du ind? Jeg har problemer med at huske sådanne ting, men jeg tror ikke det *kun* er pga. dårlig hukommelse, men fordi jeg hellere vil huske andre ting.

  • mormor mormor sier:

   Donald
   Jeg kjøpte fire koteletter, et brød og pose kattemat 🙂 I dag.

   Trivialiteter er ikke enkle å huske, men jeg ønsker at våre folkevalgte husket sine løfter.
   Klem på deg 🙂
   mormor recently posted..«Dårlig husk»My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge