For mye og for lite

For varmt, for kaldt, for tørt for, vått. Sen vår, eksplosiv vår, skiføre i juni, høststorm om sommeren. Har vi ikke gjort nok ugreie nå?

Vi «plaster» til alt vi kan. Bygger der vi ikke bør, fortrenger dyr og planter fra deres habitat og lager monobiotoper der det ikke skal være.

Gretten? Jada. «Sur gammel kjærring»? Jupp. Kan nok komme av at formen er for nedadgående og at jeg tenker litt på hva slags verden mine barnebarn skal leve i.
Jeg har kort fremtid, men de har ikke det og jeg vil så gjerne at de skal ha et godt liv. På en fin planet. Den eneste vi har. Kanskje det hadde hjulpet om jeg hadde vært religiøs? «Det faller ikke en spurv …»

Egentlig vil jeg at alle skal ha et godt liv, men det er rart med de nærmeste da.
God helg. Og er du voksen, er du voksen nok til å ta dine egne gale beslutninger. Det gjør vi.

Hadde ingen spurv, bare pilfink, så da valgt jeg fjæren 🙂

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Årstid - natur og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til For mye og for lite

 1. Donald sier:

  Er du bekymret for Norges natur? Eller er det natur i almindelighed på planeten, Amazonas? Europa? India? Madagascar? — og klimaet, temperaturforskydninger?

  Vi er en del af naturen. Jeg har indtryk af at Europas natur de sidste 70 år ikke er blevet ringere, men ude omkring især i troperne er der massiv ødelæggelse af store naturområder. Heldigvis er der flere – og der er faktisk brasilianere, som passer så meget på som de kan på Amazonas; selv om olie-selskaber og skovrydning sker ulovligt, forsøger natur-grupper at bremse den udvikling.

  • mormor mormor sier:

   Donald
   Jeg er bekymret fordi vi mennesker (i alle fall en del av oss) har glemt at vi er en del av naturen og tror oss hevet over den.
   Jeg er bekymret fordi jeg er lei for at vi ikke er mange nok til å stoppe mishandlingen av Moder Jord.
   Jeg er bekymret fordi vi kun har fått en verdi (tilsynelatende). Den monetære. Og ser bort fra andre verdier.
   Jeg er bekymret. Men det er visst normalt for meg.
   Klem på deg 🙂 ❤
   mormor recently posted..For mye og for liteMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge