DA ble det pinse

Ikke før er man ferdig med å feire grunnlovsdagen, så står pinsen for døren. Pinsen synliggjør et av mine mange dilemmaer når det gjelder Gud. Den treenige Gud. Den Gud som er far, sønn og den hellige ånd.

Den Gud som i sine bud sier at du skal ikke ha andre guder enn meg. Den Gud som sier du skal ikke i ni av de ti budene. Siden Gud også skal være far, er du skal nødvendig, tror jeg, i det fjerde budet.

Jeg vet at mange søker til kristendommens ord i sitt livs aften. Men jeg vet ikke jeg. For egen del blir det vel å oppføre seg som folk, unngå å bryte for mange av du skal ikke-budene og leve så godt som jeg kan.

Men jeg har fortsatt problemer med én gud som dessuten er tre.

Jeg måtte bare få lagt fra meg noen ord om dette, siden den hyrden som ikke hyrder mere, men fortsatt treffes på veien ovenfor og som fortsatt bekymrer seg over min sjels frelse. Og kommer med mer eller mindre velvalgte utdrag av bibelen. I dag var ikke noe unntak. Kom i veien for meg. Når han ikke misjonerer meg fordervet er han en hyggelig mann. Vi kan snakke om blomster, men ligg unna liljer, da kommer liljene på marken fort på banen. Eller vi kan undres over hensikten med Iberiasneglen. Da kommer han ikke bare med; fadervår velsignet være… Jeg tror han ønsker de brune gliderne ned i helvetes dypeste pøler.

I dag var det ikke snegler på menyen, heller ikke noen med ulikt språk og hudfarge som hadde inntatt plassene i 17. maitoget, men is. Ikke sånn naturis alá frossen gårdsplass eller skøytebane. Nei, is i beger eller kremmerhus var no’ herk. Han hadde nemlig blitt utsatt for ising av buksene sine. Av en forvorpen liten bengel. Og det verste av alt, bengelen hadde ikke merket noen ting. Kan du skjønne det? Måtte vel få med seg at de ble klint is på buksene?
Han mente bestemt at bengelen hadde utført udåden med viten og vilje. MED HENSIKT! Fysjom, fysjom. Jeg tror han var oppbragt (hyrden altså) over at det ikke var et bud som tok for seg ikkeising av andres bukser. Sånn: Du skal ikke søle til andres bukser med is.
En liten henvisning til det åttende bud ble ikke vel mottatt.
Men ellers var det visst vel overstått.

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Drikke - mat og merket med , , . Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til DA ble det pinse

 1. Mariane sier:

  Ved du at bibelen er skrevet af ældre mænd? OG Dem som har oversat Bibelen fra original sproget er også ældre mænd? Det er jo tydeligt hvad der foregår synes jeg. GUD findes i os alle, VI er Gud, og GUD er KÆRLIGHED (undskyld de store bogstaver hehe) – Hvis Kærlighed er at være KÆRLIG hvorfor skal der så straffes? Helligånden og Jesus? De er da to forskellige individer – Jesus gik på Jorden fordi han ville have at VI ALLE skulle lære Kærligheden at kende. … Hmm Jeg vil fortælle en lille historie som er selvoplevet og derfor kan jeg sige hvad der kan ske 😉 – måske for os alle.
  Jeg var for meget længe siden medlem af Jehovas Vidner – (KUN et år) og til de forskellige møder blev der «prædiket» om Gud er kærlighed og at man skal følge hans bud. Det er så ok. MEN – Der skete det at der var et ungt par som var meget forelsket i hindanden, «problemet» var at HAN ikke var medlem af denne såkaldte frikirke. Da HUN fortalte sine forældre at HUN ville have HAM, så blev hun «udstødt» af menigheden for hun havde syndet. Du gode GUD. ER det en måde at behandle sit barn? At man ikke vil se deres barn ej heller deres børnebørn? – Det er IKKE Kærlighed. Der blev prædiket og prædiket så jeg til sidst fik kvalme af det hele. Så jeg meldte mig ud. Og jeg er nu for evigt dømt til at leve i Helvedet ….. hehe… Det eksisterer altså kun her på Jorden og det er de ældre mænd der er skyld i dette. OK jeg kunne blive ved og ved. Men jeg vil bare gentage mig selv … lol – Min pointe med dette er at pas på denne mand som vil så gerne redde dig. Sig til ham at det kan han ikke? – Fordi den eneste der kan redde en selv er altså en selv – Ingen andre kan … Håber at det er ok jeg åbnede munden her, du allerkæreste .. et stort KLEM fra det varme København, Jeg holder utroligt meget af dig !!!

  • mormor mormor sier:

   Mariane
   Han savner nok hyrdegjerningen sin, tror jeg. Og som sagt, når han ikke misjonerer er han en hyggelig mann. Og jeg er vel «a hardboiled egg» og passende objekt for hans trang til fortsatt å være hyrde.
   Jeg har sagt til ham at sjelen min kan ikke han frelse, så han kan gi seg.
   Tror ikke det hjelper så mye, men før eller siden trenger det vel inn i skallen hans.
   Klem allersøteste, godt at du finnes, kjære. ❤❤❤
   mormor recently posted..DA ble det pinseMy Profile

 2. gamle ugle sier:

  Tenker jeg går for iskrem jeg. Så får ånden sveve som den vil.
  God pinseaften, klem –
  gamle ugle recently posted..rødt diktMy Profile

 3. mirapisani mirapisani sier:

  Fantastisk mormor! 😀
  Krysser tanke over tanke. 😉
  mirapisani recently posted..Familiehistorien til Nasha.My Profile

 4. nasha nasha sier:

  Villa stoler ikke på Skrulla gud. Og Nasha finner det rart at de to kan krangle så bysta fyker over hele stuen… 😮
  nasha recently posted..Internektet er en dust.My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge