Pennen og munnen og ord.

Nå brukte hun ikke penn, på facebook, Sylvi Listhaug, men det er sant at pennen er mektigere enn sverd. De skrevne ordene er det fremste formen for kommunikasjon om man ikke har mottageren foran seg, ansikt til ansikt.

Forhenværende justisminister hadde en forkjærlighet for fb, virker det som. Der hadde medhjelperen hennes carte blanche når det gjaldt posting av ulike utsagn. Selv om damen ikke tastet selv, var hver eneste post godkjent av henne. Hennes ord og hennes vilje syntes der.

Ikke for det, hun var ikke skåret for tungebåndet på talerstolen eller i intervjuer heller. Det som forundrer meg er at en så dreven kommunikasjonskonsulent ikke skjønte når grensen var nådd.
Nå skal jeg være slem. Men Goebbels hadde vært meget stolt av henne.

AP og Støres skyld har vært et mantra. Og siste dråpen var at AP satte terroristers rettigheter foran nasjonens sikkerhet. Det første som slo meg, da jeg møtte den famøse posten var: Stakkars dem som overlevde Utøyatragedien og bombingen av regjeringskvartalet.  Det virker (for meg) at en del ikke har tatt inn over seg at det ikke var et tvspill som foregikk. Det var unge mennesker som ble drept på Utøya av et annet ungt menneske. Det var arbeidstakere og forbipasserende som var ofre, da bomben smalt i regjeringskvartalet. Og så kaller man det for et Utøyakort som trekkes for å «begrense fr. Listaus ytringsfrihet» og for å kvele antydninger til debatt.

Det skjedde, der var en gjerningsmann, som fikk en fair rettssak i etterkant. Rettsstaten Norge besto prøven. Takket være at man trakk pusten dypt og brukte fornuft.

At gjerningsmannen hadde 10 års fartstid i Frps ungdomavdeling teller liksom ikke. Han meldte seg jo ut. Så da må tankegodset han bygget sin udåd på ikke være NOE han møtte i nevnte parti.

Nå får vi se om det er noen som har tenkt å lære noe av denne hendelsen. Jeg kan jo anbefal en tur til Holocaustsenteret på Bygdøy, ta en tur, les avisene fra den ulykksalige tiden og tenk. Kjente ord, selv om jødene er byttet ut?

God tur. Bildet er fra Visit Oslo

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge