Sinnastrengen får et rykk

Who’s next?
Bare for å bruke en setning fra Tom Lehrers plate. Som vanlig begynner jeg med slutten først, for å si det slik. For «Hvem er den neste» om fr. Listhaug ikke hadde blitt «såra og vonbråten» og virkelig vist hvordan hun opererer, i sin kommunikasjon. Hvem skal fratas noe, administrativt?
Fortsatt litt i tåka? Da er du ikke alene.

Det ble stemt over et forslag i stortinget, det ble stemt ned. Det vil si at alle partier IKKE ville at justisdepartementet (politiet) tok over for domstolene. Og kunne frata antatte terrorister statsborgerskapet de har i Norge. Slik fr. Listhaug, hennes parti (neida, jeg vet at fr. Jensen er «partieier» for tiden) og Høyre ville. Administrative løsninger for fortgang i ett eller annet, har svært ofte bivirkninger av det vonde slaget.
Trodde du det dreide seg om politiets anledning til å inndra pass? Nei, det kan de allerede.

«Ikke farlig». sier Listhaugs hylekor. Neivelja. «Berører bare dem med dobbelt statsborgerskap, mellom fem og ti personer». Sier PST. Ok, preventive tiltak kan nok være flotte å ha. Men de har vi jo. Allerede. Politiet kan gjøre mye de, inndra pass, arrestere, etterforske og stå i. MEN de kan ikke dømme. Og skal ikke. Og dømmes må de som skal fratas statsborgerskap. For det er der de skiller lag. Høyre og Frp har ingen betenkeligheter med å overlate domsrettighetene til politiet, slik resten av stortinget har.

OK. Tenkt scenario: De fem til ti personene som var i Høyres og Frps tanker er arrestert, dømt og fratatt norsk statsborgerskap. Politiet sitter der med anledning til å dømme bort statsborgerskap og andre fullmakter. Hvem skal de vende sitt blikk mot? Nordmenn som tenker på terror kan de ikke frata statsborgerskapet, for hvor skal de sendes? Arbeidsinnvandrere? For det ikke mange som har dobbelt statsborgerskap i Norge. Så hva i all verden er det det tenkes på? Annet enn å kunne ta farlige snarveier?

Dette er bakgrunnen for at fr. Listhaug la ut en facebookstatus som var helt hinsides all anstendighet.
Hun er en dreven kommunaksjonsrådgiver, First House trente henne godt. Hun vet forbasket godt hvilke knapper hun skal trykke på. Derfor klinger de få uttalelsene hennes hult.

Ett parti plukket hun ut, ett, ikke Venstre, ikke Kristelig folkeparti, ikke Senterpartiet, ikke Rødt, ikke SV eller noen. Ett.
AP. Det partiet som hennes hylekor elsker å hate. AP, det partiet som var målet for terrorangrep og mistet sine unge.
Dette partiet skrev hun at hadde større omsorg for terrorister enn for Norge. Bare fordi de ikke, sammen med resten av stortinget ikke var villige til å gi politiet carte blanche når det gjelder å frata noen norsk statsborgerskap.

«Tenkte ikke å såre noen», sa damen. Kommunikasjonseksperten.
«Visste ikke at man må ha lov til å bruke bilder fra ATP og NTB med klare avtaler og betaling.» sa damen. Justisministeren.

Når tanketomhet og uvitenhet skal regjere, blir det farlig.

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge