8. mars. kommer hvert år.

Hvert år skriver jeg noen rader om denne dagen. Som er viet kvinnene. Jeg liker at menn også stiller på 8. mars, så mine henvendelser går til feminister av alle kjønn og i alle aldre.
Gjør verden en tjeneste, la oss være likeverdige. La oss leve side om side uten skyttergraver  og verdiforskjeller mellom kvinner og menn.

8. mars skriver vi om, snakker om og ønsker noe mer for verdens kvinner, enn de har i dag. Vi har det relativt greit i Norge, vi kvinner, om man ser bort fra at de fleste kvinner i lønnet arbeid tjener mindre enn menn. Om vi ikke tenker på at noen synes at #metoo er noe skikkelig tøys. Om vi overser det faktum at dyr har bedre rettslig vern ved dyrefødsler enn kvinner når de føder barn. Om vi godtar at kvinnelige debattanter blir stilt spørsmål om klær og andre uvesentligheter når det er debatter.

MEN vi har det bedre enn mange andre kvinner på denne kloden, de som holdes nede med bakgrunn i tradisjoner, religion og kunnskapsløshet. La oss alltid ta disse kvinnene med i betraktningen. 8. mars har ikke utspilt sin rolle. Dagen er fortsatt viktig. Og rødstrømper er det alltid bruk for. Selv om de ikke fysisk bruker røde strømper. Bildet har jeg lånt av Fagbladet

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til 8. mars. kommer hvert år.

  1. Lisa sier:

    Sant, kvinnedagen trengs fortsatt. Oppmuntrende å høre den yngre generasjonens engasjement. Mens ‘vi’ var opptatt av kvinners rett til arbeid og humane arbeidsrettigheter og selvbestemt abort, har den yngre garde fokus på andre mål. I år kom jeg meg ikke til Youngstorget. – Har ikke røde strømper, bare røde sko.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge