I disse influensatider

Det er fort gjort å misforstå. Jeg leser med forkjærte briller, noen ganger, og mister hele meningen. MEN jeg har lært et nytt ord. Sikkert lenge etter at mange andre har tatt det i bruk.
Jeg falt innom en artikkel om bloggere og annet «fint folk» og trodde det hadde brutt ut en en influensaepidemi blant dem. Tenkte som så at da blir det vel litt mindre blogging da, etter egen influensaerfaring.

Men jeg fikk det ikke til å rime helt, for man ER ikke influensa, man lider av, har, er satt ut av, etc, etc, men er, som skrevet, ikke.  Omlesning i sakte fart.  Og dermed ble det litt klarere.

Influencer var ordet. Jeg synes ikke det er noe godt ord, men meg om det. Influencer er det man, på godt norsk, kaller en påvirker.  Men er det kanskje for åpenbart og direkte? Slik at man må «parfymere» ordet? Påvirker. Greit?
Fra før har vi trendsetter, heller ikke noe «pangord» for mitt vedkommende. Jeg brukte påvirker da og jeg.
Siden mange gjerne vil påvirke mye rart i samfunnet, ønsket man kanskje ikke å bli slått i hartkorn med dem? Eller er det bare tankeløs overtakelse av et engelsk ord? Bare spør jeg.

Å ja, forklaringer.

Hartkorn
Influencer

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til I disse influensatider

 1. Mariane sier:

  I Danmark er ordet: «Mavefornemmelse»…….. Det HEDDER DET IKKE…. det hedder Intuition (men ordet var måske for svært at stave og sige?) … Tak for dine indlæg du allerkæreste. Stort klem fra København – Jeg skal finde «fodslaget» igen. Desværre.

  • mormor mormor sier:

   Mariane
   Går deg ikke så godt?
   Sender en stor og varm klem til den allersøteste i Danmark. Og København 🙂
   Klem ❤
   mormor recently posted..I disse influensatiderMy Profile

   • Mariane sier:

    Tak du allerkæreste.
    Jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg har det. Det er svært at forklare, dagene går alt for hurtigt og jeg får ikke rigtigt lavet noget af mine krea ting. Jeg er nok ikke den eneste der har det på den måde, men jeg er meget glad indeni, ikke deprimeret. Lysten til at lave noget ligger også på et meget lille sted. Men ellers har jeg det godt i kroppen. Jeg er begyndt at spise det som forfatteren Anthony William skriver og jeg kan mærke at der sker ændringer. Det er nok det jeg skal vænne mig til? .. Jeg synes ikke jeg har fundet mig selv endnu i alt det jeg laver. Skal jeg det? Eller skal jeg bare gå med hvad der kommer? – Du ser der er nok at tage fat på men energien spiller mig et puds en gang imellem (sådan cirka 3- 5 gange om dagen lol) Tak for at du er, du allerkæreste
    Mariane recently posted..This & ThatMy Profile

    • mormor mormor sier:

     Mariane
     Noen ganger er det ikke lett å vite hvordan man har det, fordi tid spiller en et puss.
     Ikke finne deg selv i det du lager? Kanskje du ikke ser deg i det, men jeg ser deg.

     Kostomlegginger gjør mye rart med en stakkar, håper det går seg til.
     Stor klem Allersøteste, så glad for at du er ❤
     mormor recently posted..I disse influensatiderMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge