Mars

Vårmåneden. Men denne gangen følger det ikke med vårtemperaturer, sånn over 0 og greier. Neida. Laaaaaaaaaaaaaaaaaaangt under null. Midt i solen krøp gradeantallet (de blå) helt opp til 6, fortsatt på den blå siden.
Akkja.
Jeg fryser, fyrer, klager, bærer inn ved og aske ut, får ikke gjort noen ting fordi jeg er stiv som et spett. Hold deg varm, sa kvakken min. Ja, for jeg var jo så heldig at jeg fikk influensa, Den slo til da jeg var og så på «En mann ved navn Ove» og har holdt det gående siden da. Fire uker med bjeffing, sår hals, rennende nese, gnagsår under nesen, feberrier, frostrier og forvirring.

Nå bjeffer jeg bare litt, gnagsåret under nesen er bare en rosa påminnelse om at her var det noe gruff og jeg ser alt jeg har forsømt. Blomstene mine dør, i alle fall noen av dem. Kattene røyter og har lagt fra seg dotter i stoler, på tepper, på gulvet og ved siden av hodeputen min.

Siden det er kaldt ute, blir det et himla mas, for ut skal vi. Om ikke annet så i 2 sekunder. Siden peisovnen bare er enkattsovn blir det oftere kiv og krangel, men Buddha går som regel seirende ut av dem. For når man har vært ute og blitt kald, må man varme seg ved ovnen. Ikke sant?

Som jeg gleder meg til mildere vær. God mars, nå går det mot vår.

8. mars 2014

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Årstid - natur og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Mars

 1. Stare Ström sier:

  Visst längtar vi till våren nu! Men den här kylan hoppas jag är nog till att död på en massa sniglar som äter upp mina blomster.
  kram
  Stare Ström recently posted..Veckans ord- vitMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Stare
   Håper på massiv snegledød, jeg også. Dessverre.
   Like ikke å ønske død over noen eller noe, men de forbaskede sneglen klarer jeg meg bra uten 🙂
   Klem 🙂
   mormor recently posted..MarsMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge