Å vente på våren

På den «nye årstid», i alle fall den årstiden hvor naturen fornyer seg. Og vi følger jammen på, vi mennesker også. Garderoben må ettersees og sannsynligvis fornyes. Hår og kropp også.

Jeg grep meg i å tenke; «Så godt å ikke måtte ut på handlerunde» etter en samtale med en venn. Hun lurte på om jeg ville være med. Ville jeg det? Njæææ, ikke akkurat. Ta en kaffekopp i all offentlighet? ja da. Skravle høl i hue på hverandre over nevnte kaffekopp? ja da. Men tråle kjøpesentere og streife innom hver eneste klesbutikk? nei takk.

Da kom hun med sitt trumfkort: «Det er vår, du trenger sikkert nye klær.» Og ble fryktelig overrasket over mitt kontante; «Nei. det gjør jeg ikke. Kanskje et par sko, men da går jeg til skomannen min.»

Jeg er ikke flink til å kaste klær. De som jeg blir for stor for, blir lagt vekk. De som blir for store for meg, blir også lagt vekk. Nå må jeg ta rev i seilene. Det som er for stort, bør gå til noen som trenger det (Fretex eller her på byen, Røde kors.) Og så kan jeg gjøre dypdykk i bortlagt klær. Det finnes sikkert noe helt brukbart i den avdelingen.

Siden det har blitt mindre av meg, er det mye rart som kanskje kan bli brukt, (en del er nok ikke akkurat høyeste mote, men, hvem bryr seg.) Fargene jeg liker er stort sett de samme nå som tidligere.
Det eneste som virkelig blir utslitt hos meg, er hagebukser, og det er et svare strev hver gang den må byttes ut. Men endelig er snekkerbuksene jeg pakket vekk, for himla lenge siden, passe. Så nå har jeg hagebukser igjen.
Og nå venter jeg og hagebuksene mine virkelig på vår. 🙂

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Årstid - natur og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Å vente på våren

 1. gamle ugle sier:

  Godt med lyd fra deg igjen.
  Har du begynt på våroppryddingen? Trengs her også, men får vente.
  Vegring mot shopping har jeg også. Kafebesøk derimot, er jeg gjerne med på.
  Fin siste februardag til deg –
  gamle ugle recently posted..leksjon toMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Gamle ugle
   Meget forsiktig opprydning. Jeg er ikke ferdig med å rydde ut etter den beste av oss. Det henger fortsatt klær igjen og jeg kjenner at nå kan jeg starte på siste fase av det prosjektet. Da passe det bra å få med litt mormortøy også.
   Shoppevegringen blir bare verre og verre. Og hvorfor kastebort penger på klær når man har??? Musikk, bøker , gaver og blomster er en helt annen skål 🙂
   Klem 🙂
   mormor recently posted..Å vente på vårenMy Profile

   • gamle ugle sier:

    Bokhandelen er min favoritt, pluss kaffebutikken da. Går vel an å si til ev. shoppingelskende venner at vi møtes på kafeen, etter shoppingen?
    Den type rydding som du driver med må ta sin tid, til sin tid.
    gamle ugle recently posted..leksjon toMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge