Jul under brygga

Under brygga er det minkebo. Der bodde det en familie i tidligere i år, men de flyttet på seg. I høst kom en ny familie og ble gledelig overrasket over å finne et ferdig bo, med god plass. Og jubelen var stor. Det forrige boet var trangt.

Den yngste datteren, Minka, mente at siden de hadde fått så god plass, kunne de feire ordentlig jul Hun visste ikke helt hva det var, men hadde overhørt Flippersen og frue, mens de forberedte seg på sin julefeiring. Det hun hadde fått med seg var at det skulle være god og rikelig mat og juletre.

Mor Mink så stengt på henne og skjente litt. «Du skal ikke plage Flippersens, og la for all del småFlippersene i fred. De er ikke mat.» Hun tittet over brillene på Mina. «Vil de feire sånn jul, så kan de vel det. Vi skal ikke.»
Nå kom Mads på banen, med spørsmål om jul og hva Mor Mink visste om den saken. Han hadde hørt herr og fru Hare diskutere årets julebo. Det de hadde hatt i fjor hadde vært helt utmerket, fru Hare var ikke så begeistret i år.

Mor Mink måtte innrømme at hun ikke visste hva ordentlig jul eller julebo innebar og hadde egentlig ingen tanker om å finne det ut. «Harene og Flippersens har holdt til her lenger. Vi kom jo i høst og kjente ikke noen av dem som bodde her før, vi kjenner jo ikke harene eller Flippersens heller. Og juletre? Hrm … vi lar det være og oppfører og lever som de minkene vi er, tenker jeg.»

Minka og Mads surmulte og slang noen tørkede tangbiter ned i en sprekk. «Er ikke mat, småFlippersene,» «være de vi er», men jeg vil vite hva JUL er, jeg vil!» sa Minka og Mads nikket enig.  «Selv om vi først kom hit i høst, kan vi vel bli litt kjent her, finne ut av saker og ting» Minka rykket i værhårene. Hun hadde tenkt seg på ekspedisjon for å finne ut om JUL.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Fortellinger og annet rart og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge