Hva kan du gjøre, selv om du er redd?

Noen ganger sier man at jeg kan ikke, tør ikke, er redd, redselen stenger, hindrer meg.  Men er det alltid slik? Jeg spør bare. For jeg stilte det spørsmålet og fikk aldri svar.

Hva kan du gjøre selv om du er redd? Er det en konkret redsel, som f. eks. å være redd for hunder, kan det hjelpe å møte hunder på en fin måte. Jeg er redd for ukjente, løse og store hunder, (de skal ikke være så veldig store heller, når de er løse). Noen ganger snur jeg og går en annen vei, om jeg ser det før hunden ser meg. Men det er jo idiotisk å tro at alle hunder er illsinte og slemme?

Er man redd for høyt, sånn som jeg, er det å trene på høyt lurt, men jeg er ikke flink nok til å teste høyder.

Den redselen man ikke finner årsaken til, er no’ herk. Man går bare rundt og er redd, urolig og undrer seg på hvorfor. Rastløs eller saltstøtte? Kommer an på redselsnivået det.

Tilbake til overskriften; hva kan du gjøre, selv om??? Konfrontere redselen skal være bra, sies det fra eksperthold. Men da må man hvite hva som trigger redselen og det KAN være vanskelig. For slike som meg, altså redd for høyder, løse hunder og brann, Så er det to rette og en vrang. Altså to situasjoner jeg kan trene på å tåle. Men så er det brannen, den leker man seg ikke med.

Svigerinnen min synes det er rart jeg er redd for brann, jeg liker peiser og vedovner, bål på stranda eller på egnet sted på tur. Men er like forbasket vettskremt med tanke på brann.  Jeg har forsøkt å forklare at peis og ovn kan jeg kontrollere. Pipen kan jeg sørge for at blir feid. Og holdt i orden, Ikke fyre for hardt, passe på tørr ved, god trekk og la veden bli temperert før den legge i ovnen eller lignende.
Bål på stranda er greit, der er det sand og vann og man har kontroll.
Turbål brennes der det er trygt å brenne og med vann tilgjengelig. slik at man har kontroll.

Har du noen slike ting som gnager deg?

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Hva kan du gjøre, selv om du er redd?

 1. Mathilda sier:

  Ich bin oft ängstlich. War ich jetzt vor meiner OP. Alles gut, aber ich bin sehr schwach. Zu viel Blut verloren.
  Noch in der Klinik muss ich viel tun und wieder zu Kräften komme. Sehr schwer.

  Alles Liebe von Mathilda ❤❤
  Mathilda recently posted..Die sind suuuuuuuuperMy Profile

 2. Karl Halvorsen sier:

  Det er mye en kan «finne på» å være redde for, eller i alle fall mange, mormor. Et og annet har vel de fleste av oss. Variere kan det også, alt etter som livssituasjonen forandrer seg. Og mer til. Vi er jo skrudd sammen av forskjellige deler og over lang tid og mange år. Mange faktorer spiller inn, flere enn vi selv kan ane og vet om. Her er det vel rom for å skrive mye. Veldig mye!

  Brann er vel den store skrekken for mange. Også meg. Med årene og spesielt det siste, har noe underlig skjedd hos meg. Redselen dukker opp når jeg skal legge meg. Jeg er ikke redd for at jeg skal sovne for godt, men for lenge. Det medfører ofte strabasiøse timer som tar knekken på meg i høy grad, når jeg våkner. Høres vel rart ut for mange, som ikke er orientert om detaljer ved helsa som en rett og slett må oppleve selv, for riktig å forstå. Det gjelder jo mange av livets mange mysterier og utfordringer.

  Nå våknet lysten til å skrive mer, men parallelt med dette våkner også trangen til søvn. 🙂 Så da er det bare å klappe igjen PCen å gå til sengs. God natt, fortsatt!

  • mormor mormor sier:

   Karl
   Alt endrer seg over tid. Bekymringer og redsler. Vi også.
   Men egentlig er det bra. Uten endringer, ingen utvikling.
   Stort sett bør man vel ha vært i andres sko, før man uttaler seg.
   Mye som påvirker dagen.
   Alle gode tanker herfra.
   Sove godt.
   Klem
   mormor recently posted..Desembersiden kommer i år ogsåMy Profile

 3. gamle ugle sier:

  Brann er jeg redd for, sjekker plater og ovner i overkant mye kanskje. Har vel forsonet meg med det. Jeg vokste opp i en by hvor trehusene brant ofte og mye, særlig i førjulstiden. Det gjorde inntrykk.
  Kveldklem til deg –
  gamle ugle recently posted..du hodepineMy Profile

 4. Lisa sier:

  L i t t redd for at ikke det elektriske skal være i orden – ‘traume’ etter inteanende ha overtatt hobbyelektrikeres bolig. To ganger 🙂 . Hatt fly-redde perioder. Vært redd for Onkelen i Banken da økonomien var på bunn. Nå er jeg redd for å falle; resultat av fjorårets viderverdigheter med sykehusinfeksjon og helse(u)vesen. – Har forøvrig gått mange trapper med en venninne som ikke tar heis. En annen kjører lange omveier rundt skumle tunneler. Sånt forsto jeg ikke før, men er klokere nå. Tror jeg…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge