Gammel rolle spilles på ny

Så har jeg lekt igjen. Spilt en rolle fra nittitallet.

Sammen med min tidligere kollega og nuværende venn tok jeg opp igjen en rolle jeg spilte i tre år. Det var morsomt og det som var enda mer morsomt, så mange som husket meg, fra den tiden. Og som hadde savnet meg og rollen min. Men en liten oppklaring kan kanskje være på sin plass?

Venn og kollega er stor, høylydt, frittalende og noen ganger vanskelig. Og om du ikke hadde gjettet det allerede, hun er bergenser. Og en sosial entreprenør. Dessuten har hun blitt «offisielt gammel».
Hun og hennes nettverk drev og driver en skole for jenter/kvinner i Uganda. «Girls have a dream». Disse jentene som starter på denne skolen, får et års praktisk undervisning. Enten det gjelder å lære å sy (med maskin), strikke (også med maskin), klippe hår eller drive catering. Etter endt praktisk rettet utdannelse kan de gå i «The Dream Bank» for å låne penger til en symaskin, en strikkemaskin eller annen hjelp til å skaffe seg en jobb. For det er ingen arbeidsplasser som venter på dem, og skal verden gå fremover, må jentene med. Spesielt i Afrika.
Banken finansieres ved hjelp av donasjoner fra enkeltpersoner og andre sponsorer og T-skjorter som selges i solidaritet med alle jenter som har en drøm.
Det har lite for seg å utdanne noen og sende dem rett tilbake i fattigdommen. Derfor banken og anledning til å låne litt starthjelp. Så vidt jeg vet, er dette den eneste skolen som har en tilknyttet bank. Det er rettet mot jenter/kvinner som ikke kan skaffe seg utdannelse på annet vis, grunnet fattigdom. Ingen statlige støtteordninger eller bindinger finnes til dette drømmeprosjektet. Ingen dype lommer. Ingen menn.

Stygt mot mennene? Nei, sier jeg.

Så var jeg tilbake på torget og denne gangen ikke som arrangør, men aktør. Selger.
Gøy! Det ble solgt noen T-skjorter og noen singleter. Det ble snakket og sludret, sosialt og relativt målrettet på samme tid.
NÅ er jeg sliten, fornøyd og villig til å stille opp enda en gang.

Klem ligger her og bergenseren ser du på bildet under. Sammen med t-skjorter og singleter.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge