Småkoker fortsatt

Dersom noen bare hvisker om «norske, kristne verdier» en gang til, flyr jeg i flint. De er neimen ikke mye å skryte av. I alle fall ikke de man har trukket frem, som jeg har sett.

Ja da, jeg har skrevet om dette tidligere, men har ikke putret fra meg ennå. Det gjorde meg ikke mildere stemt å lese Espen Ottosens kronikk, heller. Men å kreditere den kristne tro og kirke (den almene eller hvilken som helt avart) for det gode som hender og har hendt er regelrett sjølmål.
Maken til arroganse. Nå ser jeg jo at den deler han med mange «troende» enten de tilhører den ene eller den annen tro. Jeg har en pensjonert pastor i nærleiken, siden han sjelden gyter ord til en menighet, blir det en liten prediken eller ti til dem han møter, og det omfatter meg. (Må hente avis og legge søppel der den skal og da krysses våre veier i blant).

I valgkampstriden hadde han ikke mye toleranse for medmenneskene sine. Muslimer, LGTB-mennesker og politisk aktive på det han kaller «sossialistsia» (fra arbeiderpartitilhengere, via SV og Rødt til MGD) var alle ute etter «å ta rotta på de fine norske og kristne verdier» etter hans mening, for ikke å snakke om mennesker som tilhører humanetikerne. De ville ikke ha K i livssynsfaget som hovedfokus, de mener at man kan ha gode etiske standarder selv om man ikke er «kristen» og tok fra kristendommen æren for kvinnefrigjøring, fremvekst av velferdsstaten og så videre.

Jeg spurte hvordan ståa var hos hans menighet, fikk kvinnene noen andre oppgaver enn å koke kaffe og være omsorgpersoner (i videste forstand), fikk de delta på like fot med mennene i styre og stell, i det hele tatt, var de likestilt med mennene? Da ble mye hrm og hmm og altså og jeg fikk i tillegg en leksjon om biologiske og andre forskjeller på menn og kvinner. Kvinnen hadde sin plass og mennene sine.
Ærlig talt, i 2017?

Og så spurte jeg om hvilke verdier som var spesifikke norske og kristne. For det var ikke mye «vend det andre kinn til» og «elsk din neste som deg selv», «det du har gjort mot en av mine minste små, har du gjort mot meg» og «du skal ikke bære falsk vitnesbyrd mot din neste». Men moralsk overlegen er og var den som er kristen. For de hadde Gud med seg. Derimot var det mye «bli som oss (underforstått; som meg)», de er anderledes, de nedvurderer kvinner (haha), kan’ke komme her for å få alt, fremmede fugler i kulturlandskapet, trussel mot fred og fordragelighet i landet vårt, femtekolonister, shariainnføring og overtakelse av styre og stell.

Jeg spurte ikke mer jeg, da jeg ikke fikk skikkelige svar. Men friogbevare så lyst jeg hadde til å stappe ham også i søplekassen. Vet det. Ikke pent. Men så er jeg ikke kristen heller. Kanskje like greit? Misforstå meg rett. Folk må tro på hva de vil, men de bør behandle andre som de vil bli behandlet selv. Med respekt og omtanke. Og der synder jeg, ofte.
Vanskelig nok eller?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Småkoker fortsatt

 1. Mariane sier:

  Det er så korrekt, dine ord og tanker. Hvorfor jeg kan sige det?. Man er vel oplyst og lever i 2017 som menneske. Vi har de samme «problemer» her i Danmark – Samme stillingstagen til situationer som du nævnte. Man kan blive så gal i hovedet. Det nytter bare ikke at man mister sin besindelse for det gør at andre så siger at man er jo «bare en gammel kone».. oh well!. Der skal en ændring til blandt folket for at «dem deroppe» kan forstå at de skal være mennesker på lige fod med os andre. Nå men jeg må hellere stoppe ellers kunne jeg blive ved i timevis … lol – Tak for dine ord, du allerkæreste – KLEM
  Mariane recently posted..07.09.2017My Profile

 2. gamle ugle sier:

  Akk ja. Uutryddelig som Metusalem dette. For egen del har jeg kokt meg ferdig, blir bare så oppgitt. Men folk som eier sannheten, for alle, de blir vi nok ikke kvitt.
  Hører på dagsnytt 18, de skal diskutere hvor god det går an å bli uten å tro på Gud. Himmel og hav, sier jeg.
  Klem –
  gamle ugle recently posted..når det trekker utMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Gamle ugle
   Det er ingen som er så himla fremragende (i egne øyne) enn fanatikere av alle varianter og ble alle som h*n, ble verden et paradis.
   De får diskutere til de blir ferdige, for enige blir de ikke.
   Klem 🙂
   mormor recently posted..Fortsatt meg selvMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge