Å gjøre seg forstått

Vanskelig i disse valgkamptider. I alle fall for en del politikere, da er ordene ofte balstyrige og hopper rundt etter eget forgodtbefinnende. Men valgkampen er heldigvis snart omme. Og aviser og andre medier går tilbake til sine vante saker, etter hvert.
Men det var langt fra politikere jeg hadde i tankene. Man er seg selv nærmest, selv om man ikke er politiker og å gjøre seg forstått kan være like vanskelig.

I dag var det doktordag, nå skal jeg få ro i en måned, tror jeg. Vel, jeg skal kanskje på poliklinikken og få en hjertemonitor som skal henge på meg et døgn. Men bortsett fra det. Legefri. Ikke for at jeg har så mye mot kvakken min, men oppmøte en gang i uken er «heavy duty» for en liten mormor.

Han er en snodig skrue. «Du tar ikke dette særlig alvorlig, gjør du?» spurte han. «Du virker ikke engstelig.»
Jeg tar det jo alvorlig og putter i meg de tablettene han mener jeg bør ha, spiser rimelig fornuftig, leer på meg (pent nødt til å gå oppover om jeg vil lese avisen eller legge søppelet der det skal), tusler tur med pus. Og forsøker å sove nok.

Jeg har forklart ham at jeg ikke har noe å være engstelig for, annet enn om jeg har penger nok til å klare meg. Helsen skjøtter han og jeg er ikke redd for å dø. Så hvorfor engste meg? På egne vegne?

Han smiler bak sine blåtonede briller og sier: «Du er deg selv lik». Og jeg håper jo det. At jeg er meg selv lik. «Du oppfatter ikke deg selv som syk?» Nei, jeg gjør ikke det, ikke sykere enn jeg var før hjerteinfarktet. Jeg var syk da og jeg er syk nå, men ikke med en sykdom som jeg dør av. Dør med. Ikke av.

«Det hjelper at du er positivt innstilt», sier han. Men jeg er jo ikke det heller, mer enn jeg var før.  Snodig fyr. Hyggelig, men jeg tror ikke han helt følger tankegangen min. Med andre ord, det vanskelig å gjøre seg helt forstått.

Jeg fortsatt glad for at de banket liv i meg og var så dyktige. Klem her. Mange 🙂

Han har ikke så blå briller og ligner heller ikke Elton John

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Mormor er ikke bra og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Å gjøre seg forstått

 1. Snodig mormor! 🙂 Takk og pris for at det jeg kaller for «NM i løgn og fordreining av sannheter og usannheter», snart er over for denne gangen. Og vi kan gå over i mer normale og mildere utgaver av det. Men ingen grunn til å legge seg og sove for det. Verken på det politiske eller menneskelige planet. Vi har mer enn nok å kjempe for, mormor. For de som kommer etter oss.

  Nå må jeg passe på slik at jeg ikke «tar over bloggen» med mine synspunkter. 🙂 Som langt på vei er like, både her og der. Flott å se at du takler utfordringene dine så godt som du gjør. Det har vel en god del med erfaring og trening å gjøre, vel? Fin forståelig fredags kveld og ei helg uten krangling med kropp og sinn.

  • mormor mormor sier:

   Karl
   Helt uten krangling går det nok ikke, ennå. Å bli banket tilbake kjennes, fortsatt. Men det er bare å la det ta den tiden det tar.

   Skal bli så glad for å kunne åpne aviser og postkasse uten valgkamp og rangeringer av politikere.
   Du vet det er fritt frem for lange og fine kommentarer her? Bare å si det man vil 🙂
   Vi blir nok ikke «arbeidsledige» på lang tid fremover. Tror jeg. Ting skal tas tak i. Utsagn og utførelse av embete skal vurderes og kommenteres. Så litt å taste om blir det nok.
   Har man levd en smule tid, skaffer man seg erfaringer 🙂
   Klem sønnafra Sinsenkrysset 🙂
   mormor recently posted..Å gjøre seg forståttMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge