Loftsrydding

«Har uhørvelig mye tid» sa mormor til katt. Han åpnet det ene øyet, men lukket det fort og la seg bedre til rette. «Sa uhørvelig mye med tid» gjentok mormor, «det gir mange tanker på tankeloftet. Må rydde snart». Katt ga blanke i tanker og rydding.

«Hm,» sa mormor. «ikke mye respons der. Men altså, mye rotete tanker, da må det ryddes». Katten reiste seg, strakk seg og gikk. Tror han ble fornærmet. Eller var det tanken på rydding som fikk ham til å gå? Rydding medfører gjerne støvsuger og den er dum, synes katt.

«Nå er det et nytt etterpå. Det begynner å bli mange nye etterpåer. Sånn som at det er ett år siden og at jeg fikk ny fødselsdag. Forholde seg til ny fødselsdag er bare glede, ikke alle som får det.
I etterpåklokskapens lys er det mye klag jeg ikke skulle ha gjort. Funka som fy hele helseballetten. Tenk på alle som var med på å gi meg ny fødselsdag. Hadde vært annet sted så kanskje det ikke hadde vært noen mormor mer.
Fint at hår skulle klippes, ellers hadde jeg vært i vinterboet helt alene for meg selv. Da tror jeg det hadde vært sånn: Føler meg klein, går og legger meg og våkner aldri.
Nei, frøktelig glad for frisører og ambulanser og helikoptere og trillebåre-folk, syke- og andre pleiere og alle de andre. Og han som fortalte at de skulle skjære litt, men ikke mye, i meg.
Og de som kom og var glade for at mormors hjerte fortsatte å slå etter at andre hadde slått på hjertet til mormor.»

«Sier som Stælken Gundersen; «Lykkens familiepus.» Helt sikkert. Og glad. Men rydder nok på tankeloftet, etter hvert.»

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Katt, Mormor og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Loftsrydding

 1. Mye å glede seg over, egentlig. 🙂 Små og store ting, som at en fortsatt puster og har noe å leve for. Og ikke minst at hodet fortsatt er med og kan ryddes i.

  Uten kalkulator og andre hjelpemidler, fant jeg ut at det må være nøyaktig et år siden du forrige gang hadde bursdag. Hvis hodet mitt er enig med virkeligheten. I så fall, gratulerer med dagen, mormor!

  • mormor mormor sier:

   Karl
   Takk og takk 🙂 Skal feire «bursdag» hver eneste dag, fremover 🙂 Kanskje ikke med kake, men med glade tanker.
   Hodet er øverst og med 🙂
   Klem sønnfra Sinsenkrysset 🙂
   mormor recently posted..LoftsryddingMy Profile

 2. Disse små tingene i livet – det gjelder å se gleder i hver en krok.
  *Alveklem*
  alveprinsessen recently posted..November kom tidlig i årMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge