En gravemaskin eller to i hagen

Det foregår utbedringer, sier de. Ja, gang og sykkelsti skulle på plass, for å trygge de minstes skolevei. Merk, det er en fylkesvei det er snakk om. Og siden det foregikk gravearbeid, syntes kommunen at de ville benytte anledningen til å gjøre noe med vann og kloakk, som virkelig har behov for oppgradering. Lurt tenkt. Graver de? Du verden, vi skulle ha lagt nye strømkabler for å kvitte oss med noen av luftspennene, sa de i energiselskapet og kastes seg med. Lurt tenkt. Bedre å grave en gang enn tre ganger.

Det kommer til å ta himla lang tid før arbeidene blir sluttført. For det er ingen som har hatt det store overblikket over arbeidet. Kjørebanen blir for smal (og de har allerede asfaltert og lagt kantstein enkelte steder. To lastebiler vil ha problemer med å passere hverandre og det er tross alt bare en tofeltsvei. Farlige utkjørsler og manglende fortau er noe som burde være tatt hensyn til. Det har ikke blitt gjort, foreløpig. (men politikere fra ulike partier har vært og sett på og ristet på hodet over dårlig planlegging.)

Siden kloakk og vann har stått på planen, støter de på uventet problemer. Kanskje de bare har sett på et vanlig bykart? Vår kloakk-kum nederst i hagen har vært et smertensbarn siden 1990-tallet. Det har hendt at man har fått tilbakeslag med kloakk utover kjellergulvet, for det som i utgangspunktet var tenkt som kum for en, max to boliger har fått tilkoblinger fra flere. Og ingen visste hvor grenen oppefra var. Jaja, det kan vel hende det går seg til. Slik så det ut med en gravemaskin. Det ble verre. I morgen skal de planere der det en gang var plen.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til En gravemaskin eller to i hagen

 1. Ja, det kan hende det, med tilbakeslag. Flere ganger. Her hos oss senest sist helg. Ikke første gang så vi klarte å begrense vannmengden. Nå er det ordnet, desinfisering gjort og lukta har forlatt oss. Skikkelig drittjobb, bokstavelig talt. Heldigvis har vi forsikringen som dekker en god del.

  Det har visst blitt torsdag igjen, når jeg tenker meg om. Håper det går fremover etter ønsker og planer og som forventet. Tenker på deg. Ha ei fin natt og en god fredag og enda ei ny helg. 😉

  PS lut lei av krangling og hersketeknikker, både her og der. Prat, prat. Det ser ut for at den eneste «fremgangen» vi kan vente oss er minkende empati. Hatet har vel fått nok plass nå. Både her og der…

  • mormor mormor sier:

   Karl
   Empatien har minket, dessverre. Vi får holde den fanen så høyt vi kan.
   Her trasker og går det. I blant er jeg så ufattelig sliten, men det ordner seg nok, tror jeg.
   Det er slitsomt å ha vært død. I dag er det doktordag, hm …
   Skal være glad når valgkampen og skittkasting er over 🙂
   Klem sønnafra Sinsenkrysset 🙂
   mormor recently posted..En gravemaskin eller to i hagenMy Profile

 2. Øv, gravemaskiner hører ikke hjemme i haver 🙁 Ellers meget godt tænkt, at både cykelsti, vand og kloak og strømforsyning skulle klares på én gang. Her plejer man først at grave op igen efter asfaltering – suk 🙁

  Tænk, at det allerede er et år siden, du mistede din mand. Jeg synes kun det er et øjeblik siden. På den anden side har det også været et langt år for dig, tror jeg. Tanker og klem sendes nordpå 🙂
  Fruen i Midten recently posted..Om at lukke bogenMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Fruen i Midten
   Det har vært et rart år, kort og langt på samme tid.
   I dag er det pause hos gravemaskinfolket, litt ok det også. Heldigvis får jeg ikke helfnatt av tingenes tilstand.

   Lurt å ta alt på en gang, men noen burde ha hatt overblikk. Det har manglet. Så det blir dyrere enn antatt og tar lang tid. Skulle vært ferdig i mai.

   Klem sendes rett syd 🙂
   mormor recently posted..En gravemaskin eller to i hagenMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge