Valgkamp, valgomat og valg

Hvorfor må jeg gå til en valgomat eller lignende for å se hvem jeg skal velge? Jeg kan da både lese og høre? Jadda, jeg vet, ikke alle er interessert i politikk. Ikke alle gidder å lese partiprogram. Noen nøyer seg med overskriftene i tabloidavisene eller andre medier for å danne seg et inntrykk av landets mange partier. Men … Er det bra nok?

Jeg har og har hatt som regel å se på hva partiprogrammene sier, finner jeg mine interesser gjenspeilet der, ser jeg hva de ulike representantene, for partiet, har gjort i forhold til partiets program. Er det for stort avvik mellom program og handlinger, regner jeg med at det partiet ikke er noe å satse på. Det er noe med teori og praksis, som bør stemme.

Det mest skremmende valgkamputspillet i denne omgangen er Frps Listhaugs utspill om å tilsidesette EMK (de europeiske menneskerettighetene) og bure inne asylsøkerne en bloc. EMK beskytter ikke bare flyktninger, de beskytter deg og meg. Man kan ikke (selv om det er en del som mener det) unnta en del av menneskeheten fra EMK. Undergraver man disse rettighetene for en gruppe, er veien åpen for å ta rettighetene vekk fra andre grupper. Likegyldigheten er en av de største farer menneske i mellom.  Kanskje pastor Niemøllers vers bør huskes?

Først tok de kommunistene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke kommunist.

Så tok de sosialdemokratene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke sosialdemokrat.
Deretter tok de fagforeningsfolkene
men jeg brydde meg ikke
for jeg var ikke fagforeningsmann.

Til slutt tok de meg. Men da var det ingen igjen til å bry seg.

Er vi blinde eller bare egoistiske? Har vår materielle velstand utradert solidariteten? Gjelder empatien bare våre like?
Jeg blir litt satt ut når man ikke vet forskjell på innvandrere og flyktninger. Jeg tror vi har glemt at våre en gang for ikke så veldig lenge siden måtte stole på at noen ville ta i mot dem som var på flukt fra ondskap og krig.
Slutter her jeg. Ikke flere hjerteinfarkt på denne damen, nei. Godt valg 🙂
mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Valgkamp, valgomat og valg

 1. Da sier jeg meg enig og amen. Og god bedring kjære deg ♥
  Klem fra mormorfarmora til mormoren 🙂
  Inger (mormoruniverset) recently posted..…den prektigkledde…My Profile

 2. Donald sier:

  Pastor Niemüllers vers bør huskes, i den grad bør de huskes i denne tid.

  Jeg håber du har et parti, som bare nogenlunde er til at stole på, og som man kan stemme på. Her i Danmark ville jeg være urolig for saglighed og menneskeret uanset hvilket parti, jeg stemte på, undtagen det såkaldte «Radikale Venstre». Ved at stemme på dem er man sikker på ikke at få xenofobiske forhold.

  På den anden side er jeg heller ikke glad for at have religiøse fundamentalister i Danmark, mennesker, hvis børn taler udenlandsk derhjemme og som hader Danmark og vestlig kultur.
  Donald recently posted..Sidste marker indenfor hørevidde høstetMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Donald
   Pastor Niemöllers vers bør alltid huskes, de taler om egoismens og likegyldighetens kalde konsekvens.
   Det er ikke like lett å orientere seg i partifloraen.
   Man får gjøre sitt beste og stemme på dem man er minst uenig med. virker det som.
   Klem på deg 🙂
   mormor recently posted..Den store samtalenMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge