Vrede

Jeg har funnet mine stasjoner på den hersens DAB-radioen. En av dem, Radio Vinyl lyder på verandaen når jeg benker meg der, og den gir meg musikk jeg ikke husker så godt. Eller kanskje jeg ikke vil huske den?
I dag kom Tommy Steels «The young ones» etterfulgt av the Shadows «Apache» og jeg ble så sint. Jeg vet jeg lyttet mye til «The young ones», men hvorfor sinnet?
Enkelt forklart, den bragte meg tilbake til en tid jeg ikke liker å huske. Platen kom ut i 1962, hva skjedde da? Jeg forsøkte å lappe sammen livet mitt. Forsøkte å finne meg selv igjen.
Det har jeg ikke klart ennå, men, med litt flaks, rekker jeg det kanskje.
De har kanskje rett de som sier: Musikk og dufter bringer fortiden tilbake. Nå var det ikke noen morsom fortid jeg bumset inn i. Men jeg havnet der, åkke som.

Radio Vinyl spiller plater fra den verste tiden jeg har opplevd. Jeg lytter og lytter. Prøver å finne ut hvorfor jeg reagerer som jeg gjør hva jeg kan gjøre for å endre og ikke minst, jeg forsøker å forsone meg med fortiden.

Jeg må da lykkes, en gang?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Den vonde historien, Mormor, Musikk og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Vrede

 1. gamle ugle sier:

  Ja musikk limer seg fast til følelser og er knyttet til alle slags hendelser. Ikke alltid lett å finne ut av, men av og til sier det pling – og så skjønner man. Noen ganger når minst ventet.
  Fin tirsdag til deg, klem –
  gamle ugle recently posted..sannhetskakofoniMy Profile

 2. Åh ja, lyd og lugt kan virkelig trykke på nogle knapper, så erindringer – gode som dårlige – popper op i hovedet på en, hvad enten man ønsker det eller ej. Jeg håber, det vil lykkes dig at slutte fred med din værste tid. Klem sendes mod nord <3
  Fruen i Midten recently posted..Tæt på himlen på flere måderMy Profile

 3. Bente sier:

  Noen sa en gang til meg at vi ikke trenger huske alt.
  Jeg vet ikke.
  Nå er nå mumler Milan..

  <3 klemmer om.
  Bente recently posted..Fra Prekestolen til Besseggen..My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge