Om å endre seg

Og kanskje ikke til det bedre. Det hender jeg endrer meg. Ca. to ganger i året er jeg en annen Mormor. En som sliter med seg selv og tanker og psyke. Som rett og slett er forjævlig (unnskyld) å være i hus med. Nå ja, det er ikke like ille hvert år. Men på det verste er det slik:
Jeg blir en:  Som surrer rundt i sin egen verden. Går seg bort i sine egne tanker. Fører ørkesløse stumme samtaler med meg selv (de høres også, noen ganger). Er sur og kranglevoren eller stum som den berømmelige østersen og viker unna.
Tidvis er jeg nokså paranoid og tror det verste om alle, også mine nærmeste. Og så vasker jeg tøy. Alt annet som angår husarbeid og ryddighet blåser jeg i, men klesvasken skal bort.
Jeg vet hvorfor.

Om det endrer seg? Neppe. Ikke annet enn at jeg fortsatt er forjævlig (unnskyld) å være i hus med, men ingen merker det. Det er to katter og meg igjen. Vi surrer rundt hverandre. Katter savner like mye som meg. Og de merker at jeg endrer meg. Jeg håper jeg er snill med dem. Når jeg er forjævlig (unnskyld) å være i hus med. Det er ikke fredag, men det gjør ikke noe. Dette er gutta mine, på benken på verandaen.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Mormor og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Om å endre seg

 1. Godklem sendes deg <3
  Er det den tiden igjen "allerede"?
  Fine bustegutter du har der. <3
  alveprinsessen recently posted..Vår sti i livetMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Alveprinsessen,
   Ikke riktig ennå, først skal jeg gjennom årsdagen for den beste av oss’ død.
   Så tar jeg det derfra.
   Bustegutta er fine 🙂
   Mormorklem 🙂
   mormor recently posted..Om å endre segMy Profile

   • Tenkte det var for tidlig.. våre «måneder» har vært ganske nærme hverandre.

    Åh.. nå fikk jeg klump i magen.
    Dét er tøft, det.. ♡ Vi er her! Bruk oss, tastaturet og de du har rundt deg. Omgi deg med kjærlighet, om du klarer.

    Stor alveklem
    alveprinsessen recently posted..Vår sti i livetMy Profile

    • mormor mormor sier:

     Alveprinsessen
     Vi har våre måneder som ikke er snille
     Jeg prøver å bruke ord, men det hender de blir borte for meg.
     Klem til en som sliter gjør alltid godt.
     Mormorklem 🙂
     mormor recently posted..Om å endre segMy Profile

 2. Tjah, er vi ikke alle en lille smule umulige at være i hus med en gang i mellem? Jeg er. Og de to bænkevarmere bærer nok over med dig. Selvfølgelig gør de det 🙂 Klem sendes mod nord <3
  Fruen i Midten recently posted..Et skelet, to bjørne og et par røde skoMy Profile

 3. Lisa sier:

  Disse merkedagene. Kanskje du bare skal la de få komme ( og gå) med plagene sine. Uten å måtte endre deg, frustrasjonen og vondtene. De er dine. Du er deg selv. Og det er godt nok. Tenker jeg. Mormor er mormor med rett til å besitte sin klagemur. Det er sånt som gjør oss til mennesker. Jeg heier på deg. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge