Så var det plutselig onsdag

Ikke vet jeg hvorfor tiden går så fort og samtidig virker å stå stille. Men det kjennes slik. I dag hadde jeg planer som regnet vekk. I forrige uke la jeg planer for denne onsdagen.
Jeg er ikke venner med gressklipperen lenger, jeg har for liten styrke til å trekke hardt nok i startsnoren. Så jeg spurte om hjelp. (endelig klarte jeg det) Og jo da, hjelp skulle jeg få. Han skulle komme klokken tolv og trekke monsteret i gang. Og så kom regnet.

Ikke helt stas å klippe vått gress, men det er egentlig ikke det som slo meg. Det som var rart var at jeg syntes det lå så langt frem i tid, da jeg spurte (og fikk ja) og at onsdagen plutselig var der. Riktignok med regn, aber doch. Det var så kort tid siden jeg spurte, syntes jeg.

Nå har solen kommet, plenen er fortsatt våt og lang. Jeg kommer nok til å be om hjelp igjen 🙂 Men jeg skal ikke spørre så lang tid i forkant.
Syns du dette er forvirrende? Jeg er temmelig forvirret, så det er ikke så rart.
Bregnene trives i alle fall. Klem ligger HER, bare å forsyne seg.

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Årstid - natur og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til Så var det plutselig onsdag

 1. Mariane sier:

  Det er rigtigt, tiden er en mærkelig tingest. Den ene dag er meget langt ud i fremtiden og så lige pludselig var den der IGÅR! … Jeg kan godt forstå at du er forvirret for foruden at tiden fræser værre end en græsslåmaskine så er der jo alle de andre ting der også skal laves og nås inden dagen er omme. Hvad der så blev af dagen er ikke til at forstå, har man fået lavet de ting som man ønskede eller besluttede sig for? Måske bare en lille del eller bare tanken om det? Nej det er forvirrende og det eneste jeg har gjort hidtil er at sige til mig selv at jeg behøver jo ikke at lave det i dag og så lige pludseligt er det lavet. Men hvordan? En gang imellem ser sjælen ikke hvad kroppen går rundt og laver, og når man så kikker tilbage på dagen er det uforståeligt at det er jo lavet? – Nej allerkæreste Mormor – Det er en ret så forvirrende tid vi hviler i. Der er nogle ting som ER vigtigere end en langhåret græsplæne … 😉 Til dig et stort sommerKLEM

  • mormor mormor sier:

   Mariane
   Takk for at du forstår. Det minner meg om opptaket av John Lennon og Yoko Ono, der de står foran en dør. Over døren står det:
   «This is not here». Akkurat som jeg føler noen ganger når det gjelder tid. «This is not now.».
   Høyst forvirrende.
   Klem allersøteteste kjære du. 🙂
   mormor recently posted..Så var det plutselig onsdagMy Profile

 2. Bente sier:

  Tiden går..I litt forskjellig tempo.
  La tiden gjøre sitt. Plenen kan vel vokse seg litt lang? Ut med ugress..
  Klemmer fulle av god tid sendes i din retning.
  Bente recently posted..Fra Prekestolen til Besseggen..My Profile

 3. Lisa sier:

  Mariannes svar var så vakkert. Ja, hva er det med tid? Blir den litt svevende iblant fordi man er alene? Alle disse hverdagslige rutinene og tingene får en annen valør da, synes jeg i blant. -‘Tiden blir borte’ sa en venn – ‘ har den gjemt seg under sofaen, kanskje?’ Han (bort)forklarte med et lunt smil en jobb som ble skjøvet på. Faktisk luking i hagen 🙂 Og d e t får latteren frem. Hos meg. Som har tendens til vond samvittighet for det ugjorte. Plutselig blir vondt’en til en bagatell. Lett å ha for store krav til seg selv. –
  Forståelig dette her ? Håper det. Klem.

  • mormor mormor sier:

   Lisa
   Veldig forståelig. Det er vel stort sett det ugjorte som plager?
   Jeg kjenner meg så godt igjen i dette med at hverdagen får en annen valør, egentlig er det vel naturlig?
   Alt man var to om, er man alene om.

   Kravstor til seg selv? Ja, det tror jeg vi er, de fleste av oss. Krever det fullkomne av oss selv og tilgir det ufullkomne hos andre. Ble det forståelig?
   Klem og ta vare på deg 🙂 ❤
   mormor recently posted..Så var det plutselig onsdagMy Profile

 4. gamle ugle sier:

  Jo, jeg tror jeg skjønner dette. Opplevelsen av at tiden står og går på en gang.
  Klem på en torsdag –
  gamle ugle recently posted..jeg leser fordiMy Profile

 5. Donald sier:

  Jeg kunne sidde i timevis og snakke om hvordan tiden opleves, og om hvordan vi må sørge for at mærke verden og tiden og meningen med alting. 🙂
  Jeg synes at tiden denne sommer er løbet ud gennem fingrene, men heldigvis har jeg nogle gode minder – også på billeder.
  Donald recently posted..Idyllisk mergelgravMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Donald
   I grunnen kan veldig mye sies om hvordan tiden oppleves, for det er jo forskjellig fra menneske til menneske.
   Men jeg tror nok at det at vi eldes gjør at det virker som om tiden går fortere. En time for deg eller meg er noe helt annet enn en time for et barn.
   Du har da tatt mange vakre bilder i sommer 🙂
   Klem på deg 🙂 ❤
   mormor recently posted..FestivalpratMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge