Om å røre på seg

Rør på deg, tren, hold deg i aktivitet. Gode råd, men vanskelig å følge, i alle fall for noen. Man kan jo innvende at man rører på seg, hver dag og i mange timer, så lenge man ikke er sengeliggende. 
Trene? Jo da, men så er det dette da. Treningen skal helst foregå i «organiserte former» – ti minutter så, fem minutter slik og et kvarter sådan. Eller innendørs, ved en tredemølle, romaskin eller fastmontert sykkel. Nuvel, hver sin lyst, sa vintapperen, han drakk mens de andre sloss.
I aktivitet er man også, hver dag. Men det er vel ikke akkurat det man mener.

Jeg trener ikke. Intet studio har meg på medlemslisten sin.
Men jeg «rør» på meg. Ikke like mye hver dag, ikke på samme måte og heller ikke til samme tid. Jeg behøver ikke treningstøy eller fancy sko. Ingen hjelpemidler eller dyre apparater.
Og så er man i en smule aktivitet, når man trasker trapper opp og ned med vasketøy, går tur med katten, krangler med gressklipperen eller trasker til byen.

Ikke planmessig nok? Ikke dyrt nok? Ikke organisert nok? Nei vel da. Men det er mitt liv, min kropp og min hverdag det er snakk om. Har for god tid? Jeg? Kan tenkes, men jeg leser heller en god bok enn å beinfly rundt en bane.

Det var dagens sure oppgulp. Så over til litt morsommere ting.
Jeg klarer ikke å gå tur, bare for å gå tur. Jeg må liksom ha en hensikt med turen. Katt og jeg går tur, men han går ikke så langt og ikke fort. Selv om han bare har to stillinger på gassen, full fart eller helt av. Så jeg låner en hund, i blant. Og så finner vi nye områder nesten hver gang. Han får nye lukter og jeg får nytt terreng. Vinn – vinn. Eller?

Lånehunden har fått øye på endene:

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Mormor og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

12 kommentarer til Om å røre på seg

 1. God morgen, Mormor!
  Røre på seg, må man ja. Men det holder det, sa vel Gundersen? 🙂 Jeg er så heldig at jeg har et trreningsstudio like i nærheten, og der går jeg ofte forbi. Gratis. Jeg tror vi lett får vrengte tanker om at turen skal være så himlande lang. Og så må en ta i betraktning kroppens tilstander av varierende slag og slikt.

  Trapper er god trening, og andre gjøremål av ymse slag, tror jeg. Mitt «Himalaia» har vesentlige avvik fra meg, deg og Alexander Gamme. Jeg må også få «sette deg litt på plass», turen må ha en hensikt, det har den jo, uansett. 🙂 En aldri så liten tur gjør underverker, om den er på minutter, en time eller to. Alt etter som. Både på kropp og sjel.

  Ja til og med en juksetur ved hjelp av hjul, med eller uten motor, kan snu livskvaliteten på hodet. Og med bedre livskvalitet følger det mye bonus med. I dag er jeg den » strenge» utgaven fra omtrent midt i Norge. Nå må vi pinadø skjerpe oss, gitt. Eller for deg blir det kanskje gitte? 🙂

  Fin dag til dama med både kunnskaper, tæl og store muligheter. 😉

  • mormor mormor sier:

   Karl
   Sett meg på den plassen du vil, du. Jeg forteller om min holdning til tur. Den må ha en hensikt, enten det er å finne igjen en blomst jeg trodde jeg så dagen før og jeg vil ha bilde av, eller noe annet. Jeg blir deppa av å gå, bare for å gå. Og da går vinningen opp i spinningen.
   I dag skal jeg ut å gå, ikke langt, bare en halv mil. Ca. Det er «aktivitetsdag» for små og store i snakk og kaffe. Ut og lek, inn og spis pizza, både store og små. Pizzaleverandør og kaffeskjenker 🙂
   Som sagt en liten gåtur først og så pizza, skravling, lek og kaffe 🙂
   Fin dag. Fin dag til deg og dine, med eller uten «jukseturer».
   Klem sønnafra Sinsenkrysset 🙂 ❤
   mormor recently posted..Om å røre på segMy Profile

 2. gamle ugle sier:

  Amen, sier jeg til dette. Altfor mange må-er, også i treningsbransjen. Men det er vel noen som skal tjene penger og som er avhengig av å gjøre andre utilfredse.
  Å lese en bok (eller mange) har høy prioritet hos meg også. Det gir livskvalitet og er helsebringende det.
  God torsdag til deg
  gamle ugle recently posted..kjernespørsmålMy Profile

 3. Mormor
  Et noe merkelig svar, kan det se ut som. Årsaken er at smilefjeset forsvant av en eller annen grunn. 🙂
  karl halvorsen recently posted..FRATATT EGET BARN – ANBEFALT AV STATEN SOM FOSTERHJEMMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge