Søndag og jeg ser på lupiner

Det er ikke noe galt i å se på lupiner, selv om det er rop om utslettelse av disse. Fremmed art, hører ikke hjemme i norsk fauna, sies det. Undertrykkende og kveler den opprinnelige faunaen. Nå fikk jeg lyst til å være slem, men det skal jeg ikke. Tar den biten en annen dag, men lupinen kan jeg vise frem.

Jeg skulle gjerne ha vært der bildet nedenunder er tatt, men det er jeg ikke. I stedet gleder jeg meg til onsdag og torsdag. Onsdag kommer bror min og hjelpe meg med bortkjøring av ulikt og torsdag har jeg fødselsdag med stille feiring. Brormin, jeg og en venn skal meske oss med spekemat med tilbehør.

Nå skal jeg snakke stygt til buroten, rykke den opp og kaste den langt unna. God søndag.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Årstid - natur og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til Søndag og jeg ser på lupiner

 1. Lisa sier:

  Da vi bodde nord i landet, var lupiner skattet hageplante. Ellers forble det meste tuslete og smått, hjalp ikke med godt stell. – Visst er lupinen vakker når den får bre seg fritt. Husker spesielt en jobbreise her sør med lupiner langs togskinnene. Blått landskap.
  🙂 Godt å ha en bror. Som til og med er hjelpsom. Kos dere med godt sommermåltid.

  • mormor mormor sier:

   Lisa
   Jeg forsøkte i mange år å få den til å blomstre i sommerheimen, men jorden var for rik, så det gikk ikke.
   Godt med bror og snill bror attpå til. Jeg tror jeg vet hva jeg får i gave 🙂 Gleder meg. Både til mat, samvær og gave.
   Klem og pass på deg 🙂 ❤

 2. Anne-Mari sier:

  Lupiner er fine, men eg kan forstå at dei tek overhand der dei
  likar seg.
  Eg plukka nokre langs vegen og sette i eit meierispann på terassen.
  Fint å sjå på.
  Kos deg på bursdagen. Kjekt å ha bror ja, eg har to 🙂

  Klem frå Anne-Mari
  Anne-Mari recently posted..HundekjeksMy Profile

 3. Lupiner trenger vi ikke sette ut her i trøndelag, de setter seg selv der de vil. Vakre å se på, synes jeg, men er kanskje i villigste laget. I Selbu finnes det store felt langs veien, og det hender jeg stopper for å plukke med meg noen til å pynte opp innendørs. Står ikke så lenge, men det er nok å ta av til etterfyll. 🙂

  Snill bror er greit å ha, har erfaringer med det. Har registrert bursdag og har det i bakhodet. Så var det hodet da, som enkelte ganger er bak frem og ikke så lett å få ut av det som en skal få ut av. 🙂

  Fint å høre at du har gledesstunder å se frem til i uka som kommer, mormor. Kos deg til fulle med uka og gledene! Det lever en også noen dager på, med velbehag og nye gode opplevelser. Tommelen opp for uka, deg og ikke minst spekemat. Det hørtes godt ut! 😉 Tvi tvi, gode ønsker og tanker sendes herved i starten på den. 🙂
  Karl Halvorsen recently posted..FRATATT EGET BARN – ANBEFALT AV STATEN SOM FOSTERHJEMMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Karl
   Lupinene ble vel brukt en del for å holde veiskråningene på plass, de liker seg i sandjord. Jeg vet at de ble sådd av den grunn, noen steder. Onkel Lars fortalte det, da jeg var yngre.
   Jeg setter veldig pris på dem, som du kanskje skjønner.
   Nå er jeg så fæl at jeg også har rosa rugosa i hagen, så jeg blir nok satt i fengsel snart.
   Godt å ha noe å se frem til og hurra for spekemat 🙂
   Klem sønnafra Sinsenrysset 🙂 ❤
   mormor recently posted..Søndag og jeg ser på lupinerMy Profile

 4. Stare Ström sier:

  Lupiner är fina! Har just satt några frön (fast det berättar jag inte…). Till den understa bilden kan jag också längta.
  Ha en fin St Hans! kram
  Stare Ström recently posted..Veckans ord- solMy Profile

 5. Donald sier:

  Hvor er de smukke.
  Så har du været i sommerheimen?

  Klem på dig! 🙂 <3
  Donald recently posted..Når der er fest i ElverhøjMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge