Astrid Meland skriver

Det er ikke synd på pensjonistene. Neivel, ja. Neida. De har penger på bok, sparer gjør noen av dem også. At de gjennom et langt liv har nedbetalt sine boliger (noen har faktisk gjort det) synes på «spareboka». Boligverdien er en del av din formue. Men du kan ikke spise boligen din. Omsetter du den i såkalt «rede penger», må du ut på leiemarkedet.

Det er klart at noen pensjonister sitter «godt i det» som man sier, en del av den arbeidende skare sitter også «godt i det», for ikke å snakke om dem som arver penger og verdier.

En del av de menneskene som i dag er pensjonister har lært å sette tæring etter næring. Følger ikke hvert eneste moteblaff, MÅ ikke ha den nyeste duppedingsen som kommer på markedet. Og er ikke like «dyre i drift».

Og så er det vel ikke alle pensjonister som har en god pensjon. Men for å komme med en smule tall. Slik:
874 380 alderspensjonister, 140 460 personer mottar minstepensjon (tall fra 2016, Nav)
En enslig minstepensjonist har noe rundt 168.000 kr skattefritt per år. Det er ca 14.000 kr netto hver måned.
Jo da, jeg ser at det nok er mange pensjonister med høyere pensjon. Enn dem med minste pensjonsnivå. At pensjonistenes inntekter stadig blir underregulert ser ikke til å spille noen rolle, for enkelte. Nei, det har blitt en godt gjennombanket sannhet: «Pensjonistene er det ikke synd på, de har penger nok.»
Lurer på om Astrid Meland og andre synes det når de selv trer inn i pensjonistenes rekker?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til Astrid Meland skriver

 1. Da kan det hende de blir en smule overraska ja…..
  God klem fra meg til deg – plutselig kommer det nok en liten sommerhilsen i posten 🙂
  Inger (mormoruniverset) recently posted..…tradisjoner må følges…My Profile

 2. Donald sier:

  Jeg husker mange ting, og jeg husker også at der blev indført folkepension i 50’erne i Danmark. Det vedkom ikke mig. Jeg havde lært at regne og år 2016 var så langt ude i fremtiden, at tiden nok var gået i stå før vi kom dertil.

  Den rare og meget dygtige tysklærer mente at det var for galt med folkepension, for så mistede folk ansvar for deres eget liv.

  Jeg vil skrive mere om situationen nu, med austerity og mange ordninger, som kan forvirre og som skaber problemer – det egner sig ikke til en kommentar. Man må undersøge hvilke ordninger der er og danne sig et helhedsbillede. Politikere, som ønsker at få stemmer ved valget, må også kunne deres tal: Hvor mange folkepensionister lider nød? Hvad har man råd til som folkepensionist, hvad er rimeligt. Er det en fordel eller en ulempe for samfundet som helhed at betale rigeligt til pensionister? Er økonomien, pengeøkonomien, det rette middel til at sørge for at alle har det godt? Hvilke udgifter er der største i budgettet? etc.

  Klem på dig! ❤ 🙂
  Donald recently posted..Grådige Træer – nu med Meget Færre BlomsterMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Donald
   Jeg tror at det er riktig å ha en statlig velferdsordning som sikrer i alle fall et visst nivå av inntekter etter et arbeidsliv.
   Arbeidstakere har i regelen ikke nok inntekter til å «spare seg opp» til en trygg alderdom.
   Jeg vil også tro at det er lurt å ikke strupe de eldres inntekter for mye, for eldre mennesker er også kunder på ulike arenaer, de skal ha mat og klær, besøke lege, kjøpe medisiner, gå til tannlege, betale elektrisitet, forsikring osv. som igjen generer skatt og inntekter, både til næring og stat.
   Klem på deg. ):
   mormor recently posted..Astrid Meland skriverMy Profile

 3. Donald sier:

  Hov jeg glemte at sige at Google spurgte om jeg mente Astrid Meland.
  Kilder antyder «snarlig hastemøte» i Telenor-styret. Monica Mæland?

  //Næringsminister Monica Mæland (H) er svært ordknapp om den opprivende konflikten i toppen av Telenor. Kilder antyder «snarlig hastemøte» i Telenor-styret. // Nej det var nok ikke dette.

  e24.no skriver: // Tappet to ganger

  Tidligere i høst bestemte regjeringen at det skal tilbakeføres 1,25 milliarder kroner fra investeringsselskapet Investinor til staten. — Beslutningen har vært oppe i spørretimen og har fått både ros og kritikk. Etter de siste ukenes forhandlinger med støttepartiene KrF og Venstre, har regjeringen funnet rom for litt over 6 milliarder kroner i nye bevilgninger neste år.

  Listen over prioriterte tiltak er lang, slik VG-kommentator Astrid Mæland skrev tirsdag.//

  Det må være denne Astrid! 🙂

  Klem på dig 🙂 ❤
  Donald recently posted..Grådige Træer – nu med Meget Færre BlomsterMy Profile

 4. Akkurat her traff du spikeren på hodet, for min del. Det er noen tanker jeg har gått rund med om det temaet, ei lang stund. 🙂
  Karl Halvorsen recently posted..FRATATT EGET BARN – ANBEFALT AV STATEN SOM FOSTERHJEMMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Karl
   Det ser liksom litt anderledes ut fra innsiden, ikke sant. Om man ser på minstepensjonisten som sitter med nedbetalt hus med en ligningsverdi på millioner i skatteprotokollen (for det er der man ser), vet man ikke at vedkommende hverken har råd til middag hver dag eller til legebesøk og desslike.
   Så det er lov å bruke hodet, litt.
   Klem og vakker dag 🙂 ❤
   mormor recently posted..Søndag og jeg ser på lupinerMy Profile

 5. Donald sier:

  Jeg forstår mere og mere af hvad du skriver.
  Ja pensionen er underreguleret i forhold til pris-index.
  Ja, vi der får mindstepension har ikke for mange penge.

  Ja, man kan ikke spise sit hus, man kan tage lån i det (ubehageligt) eller man kan sælge det, i så fald er man formuende! og så får man mindre pensionstillegg.

  Ja, det er svært, men vi klarer os så godt vi kan.

  Ja, det er austerity, en trend i tiden at sige at «de skal ikke klage» og så gentager man det mange gange, så bliver det sannt, så bliver det til sandhed.
  Donald recently posted..Når der er fest i ElverhøjMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Donald.
   Det er en velkjent teknikk, å gjenta en, i beste fall feil, fremstilling til de fleste tror at det er en sannhet.
   Göbbels hadde vært stolt av mange skribenter i dag.
   Klem på deg 🙂
   mormor recently posted..Årsak – virkning?My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge