Snakk,strikk og kaffe på tur

Og det var vellykket. Små og store i ulike kulører (fra det blekeste hvite til det nesten sorte) kjørte ut i «bushen». Der skulle det grilles, fiskes, lekes, snakkes (alltid på norsk) og for de mest hardføre, bades.

Nå ble det ikke store badingen, for bluferdigheten og temperaturen sørget for det. Vassing ble foretatt mens det ble sagt fryktelig mye «huttettuuttetu så kaldt». Det ble fisket. uten hell.  Ungene gikk på jakt etter rare ting (kjenner meg igjen, har egen rart-og-tatt-med-hjemsekk) og så var det blomster. Ville blomster med rare norske navn. Og en trehytte hvor de nederste trinnene manglet. Stor skuffelse blant store og små barn.

Tre timer var i knappeste laget for friluftsseansen. Men stemningen var høy, pølser ble behørig grillet (og brent) kaffe drukket og snakketøyet hvilte ikke hos noen, før etter lang tid. At de som hadde funnet hverandre på språkkaféen var mer opptatt av hverandre, var slett ikke rart. Kjærligheten rammer 🙂

Og så var det avsynging av «Gratulerer med dagen» på alle de språk som var representert. «Bursdagsbarnet» som egentlig fyller i morgen, var rørt og glad. Til og med lille Kim som egentlig er kinesisk og sjenert sang. Til stor applaus fra samtlige.

Jegerogfisk stilte med en mann, han ble omringet, først ved grillen og siden på benken. Fiske hvor? Når? Med eller uten kort? Det haglet med spørsmål og Jegerogfisk smilte og delte villig ut råd og vink. Og tre mente de ville bli medlemmer der og da.

Da skyssen kom for å hente oss, mente de aller fleste at det var alt for tidlig, men avtaler er avtaler. Så kom det fra flere hold ønske om «en gang til, kanskje sove i hytte og telt?» Kan nok hende det blir mulig 🙂 Neste onsdag er det vanlig strikk, snakk og kaffe, kjenner jeg noen av dem som var med rett, kommer de til å legg ut for dem som ikke var med.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Snakk,strikk og kaffe på tur

 1. Donald sier:

  Haha. Pølser på bål skal være lidt brændt 🙂

  Det har været en hyggelig eftermiddag. Mødet med nye mennesker. Mennesker, som spreder glæde!

  Skal man have fiskekort? Her i Danmark skal man vistnok have fiske-kort for at fiske i visse søer, men ikke ved kysterne – og der er mange moser, hvor man ikke behøver at have fiskekort.
  Donald recently posted..Sol igenMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Donald
   Klart de skal være litt brente, ellers har man jo bare laget mat ved komfyren.
   Det var så masse blide fjes, og så mange spørsmål.
   Ikke alle ord som finnes i den daglige undervisningen. Og å være ute slik, betyr jo at det blir nye ting å spørre om. Noen steder skal man ha fiskekort, enkelte elver har frisoner, så det er greit å finne ut hvor. Grunneiere kan kreve at man løser ut fiskekort om man vil fiske i deres vann.
   Utrolig hyggelig var det.
   Klem på deg
   mormor recently posted..Snakk,strikk og kaffe på turMy Profile

 2. Lisa sier:

  🙂

 3. Bente sier:

  For noen deilige timer..Ute er godt å være sammen 🙂
  <3
  Bente recently posted..Ny sjef i hus.My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge