Hvor er mor?

Verandadøren var åpen, innefra kom Eagles flytende. Høyt volum, hadde hun sittet ute og lyttet? Kaffekoppen sto halvtom på verandabordet. Den var kald. Han tittet inn. Ingen å se, hverken folk eller fe.
Han så på stuebordet, gårsdagens avis lå der. Men dagens? Hun leser alltid aviser. Alltid. Hentet dem så fort hun våknet. Benket seg med kaffekopp og avis etter at kattene hadde fått mat.
Hvor var de? Kattene! Matskålene var tomme. Vannskålen også, men vannbøtta hun hadde satt under vinduet var ikke tom.
Han gikk til postkassen. Avisene hadde kommet, men var ikke hentet.
Han tok en runde i huset, kaffetrakter slått av, plater kalde. Vaskemaskinen var taus, vasken var ikke tatt ut og det var fortsatt noen skitne plagg som ikke var vasket.
Han gikk en runde rundt huset. «Henteavisenparaplyen» var ikke der. Men det hadde jo ikke regnet, det han visste. Hvor i all verden var hun?

Garasjen! Bilen sto fortsatt der. Han ristet på hodet av seg selv. Hun kjørte jo ikke selv. «Den evige passasjer» kalt hun seg. Hun kalte seg mye rart, gjorde hun. Når hun var litt nedpå, kalte hun seg «den som opptar tid og rom unødvendig», han håpet hun ikke var der nå.

Kanskje hun hadde gått opp? Hun pleide ikke det, men han ville se etter, for sikkerhets skyld. Tomt. Han fortsatte å se seg rundt ute. Den marmeladefargede katten kom, gned seg mot bena hans og murret. Det hadde han aldri gjort før. «Hvor er mor? Finne mor.» sa han til katten, men den var kanskje mer interessert i mat? Han kunne ikke så mye om katter. Hvor hadde hun kattematen? Det sto tre bokser i gangen. Aha, kattemat, tre varianter??? Men det var tørrfôr, de pleide å få boksemat også, ikke mye, men litt.
Marmaduke sto nesten på hodet i matskålen og var tydeligvis veldig fornøyd med at det endelig var noe å spise.

Etter enda en tur rundt i hagen satte han seg på verandaen. «Faens Eagles!» utbrøt han og gikk inn for å slå av. Hva sto egentlig i spilleren? Den kunne ta fem plater, men det var bare Eagles som sto i, på repeat. Marmaduke kom tuslende ut på verandaen, satte seg godt til rette og pusset pelsen mens den skottet bortover plenen. «Finne mor»! Oppfordringen så ikke ut til å ha noen virkning, Marmaduke pusset bare pelsen videre. Og ga katten i verden omkring.
Hvor var Trainspotter? Han var ingen ungkatt og pleide ikke å reke langt avsted. Stort sett sov han inne eller ute, fikk noen kattungefakter dann og vann, men var, i det hele, en sedat, gammel katt. De knallgule øynene i det svarte kattefjeset var medvirkende til navnet hans. Som to gule lyskastere i en tunnel. Han hadde påpekt, et par ganger, at navnet var feil. At det var hun som var trainspotteren, ikke katta. Da lo hun inderlig og sa at det visste jo ikke katta. Han var sikkert fornøyd med navnet.

Hvor skulle han lete? Skulle han ta en telefon til sykehuset eller legevakten? Politiet? Naboene? De hadde kanhende sett henne? Han tok opp mobilen og ringte til legevakten, negativt. Sykehuset? Negativt. Politiet? Hvor lenge hadde hun vært borte, alder, klesdrakt og så videre.
Han ante ikke hva hun hadde hatt på seg, hvor lenge hun hadde vært borte. «Nå ja, verandadøren var oppe og musikken sto på. Hun var nok ikke langt unna, ring senere om hun ikke kommer hjem, hun er en voksen kvinne.» Politimennesket var hyggelig nok, men det var ikke mye hjelp å hente. Ring senere, han fnyste.

Hadde hun går til noen venner? Han ringte rundt til dem han visste om. Negativt.
Han tømte kaffekoppen hennes og lurte på om han skulle sette på ny kaffe, kanskje hun ville ha, når hun kom?
En siste runde i hagen, og så ville han gå stiene, kunne hende hun hadde falt eller noe. De kunne være lumske om natten. Han reiste seg og lyttet. Han hørt noe, et mjau? og det var ikke Marmaduke. Men hvor kom det fra?

Neste del

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Fortellinger og annet rart og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge