Penger påvirker

Så klart, vil du sikkert si. Jeg er enig. Penger påvirker. Både å ha penger påvirker og da mener jeg å ha mye penger. Og å ikke ha, når pengene til den «daglige drift» av deg selv og dine mangler, er det vanskelig. Man kan bli farlig. Det kan man også bli om man har for mange av dem.

Jeg stusser litt over noen mennesker, særlig over dem som opparbeider seg mye penger, ikke arve-penger. Det skjer noe med dem underveis.

Etter hvert som kontoen vokser, blir velfylt og nesten overfylt, ser det ut at solidariteten med medmenneskene skrumper. Egoismen og «jeg vil ikke delta i spleiselaget for å drive Norge» blir oftere hørt. «Stat og ikke minst LO/AP vil detaljstyre meg og min konto.» For et dreier seg alltid om penger. Kontoen, det man eier, det man ikke vil dele.

Er det derfor Bjarne Brøndbo har meldt seg inn i Høyre?
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/bjarne-broendbo/tidligere-ap-medlem-bjarne-broendbo-har-meldt-seg-inn-i-hoeyre/a/23996577/

Driften av Norge er et spleiselag. Vil man ha skoler, veier, sykehus og så videre MÅ man betale skatt. Mange som ikke skjønner det. Tenker de seg ikke om?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Penger påvirker

 1. En nær meg er syk og skal til USA for der er syndromet behandlet av en lege med hell. Han fortalte at den blodprøven han tar her i forkant av turen ville kostet 10 000 kroner om han tok den der. Det er også prisen for prøven her hjemme, men her betaler vi kun egenandelen for legebesøket og tillegg for prøver på cirkum 50 kroner eller så. Det er vel anvendte skattepenger. Solidaritet er blitt utvannet hos mange – det kreves empati og klokskap for å kjenne den strålen og ta dne ut i handling. Klemmer deg sent denne lrdagskvelden <3 Nina

  • mormor mormor sier:

   Nina
   Det virker så selvfølgelig for meg. Jeg ser jo at det er stadig flere som glemmer at et samfunn ikke blir sterkere enn det veikeste leddet i kjeden lar det bli. Sympati, solidaritet og empati er ikke i vekst. Dessverre. Bare pengejag og egoisme. Ikke hos alle, men hos stadig flere.
   Jeg betaler skatt og jeg betaler den gladelig.
   Klemmer sendes i søndagsnatten 🙂 ❤
   mormor recently posted..Penger påvirkerMy Profile

 2. Lisa sier:

  Spleiselaget er landets styrke. Som har generert velstand for de fleste. Ikke rikdom, men velstand og velferd og et regulert arbeidsliv. At noen velger å se bort fra dette, er historieløst. Solidaritetstanken har vært et fundament. Forsvinner den?

 3. MinsteBror sier:

  Enig med deg, mormor 🙂
  Jeg betaler gjerne skatt, –
  og har tanker om at vi alle,
  er til for hverandre,
  på hver vår måte.

  Jeg sier gjerne: «Vi har penger nok,» og jeg trives med å ha det slik 🙂
  Vi er litt nøysomme, litt forsiktige og prøver å ikke bruker opp penger før vi har dem.
  Samtidig er det som om jeg har merket at vi har mottatt velsignelser ovenfra, – som jeg ikke kan forklare. Tror det handler om en Gud som vil glede oss med det beste, – ikke det enkleste, ikke det jeg vil, – men det beste for meg og de jeg møter 🙂 🙂 🙂
  Vi har en gutt som får litt ekstra fra samfunnet vårt, fordi han ikke kan alt det de fleste kan. Og «fordi han har det bra», bidrar han på sin måte med noe positivt rundt seg. Som den gangen han plutselig ga en god klem til en som var deprimert. Depresjonen slapp taket. Kona hans fortalte at hun så det med en gang han kom hjem at det hadde skjedd noe positivt.
  Ha en flott søndag.

  • mormor mormor sier:

   Hallo MinsteBror
   Hyggelig at du la igjen noen ord.
   Jeg tror vi stirrer os blinde på «verdien» som penger og eiendom representerer og glemmer å se på verdien som ligger i solidaritet og empati.
   Kroner og øre kan telles, alt som kan omsettes i penger kan telles. Kjærlighet, omtanke og solidaritet med alle medmennesker kan ikke omsettes i penger og telles. Er det derfor det ikke er «så viktig»?
   Alle kan noe noe, og din sønn ser ut til å ha evnen til å glede mennesker. Det gleder meg.
   God ferd videre i livet 🙂 Og ha en nydelig dag. ❤
   mormor recently posted..Penger påvirkerMy Profile

 4. Bente sier:

  Jeg betaler skatt med glede, og vet at jeg aldri får betalt tilbake de summene jeg har kostet, og koster..
  🙂 Våren er her. Hagen gror. Sender klemmer. De nyser.
  Bente recently posted..Ny sjef i hus.My Profile

  • mormor mormor sier:

   Bente
   Det er heldigvis noen av oss, som forstår verdien av å betale skatt.
   Klemmer mottatt, de nøs ikke her, enda. Kommer snart, for heggen blomstrer om noen få strakser.
   Klem uten nys til tre 🙂 ❤
   mormor recently posted..Penger påvirkerMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge