Slapp dag

Vi er slappe alle tre. Christopher har vel en grunn, han var hos veterinæren i går. Buddha er sympatislapp og jeg er slapp som en kokt spaghetti. Men vet ikke helt hvorfor.
Kjenner at det var litt for høyt turtall på bekrymringstankene, stresset meg opp og klarte ikke å senke skuldrene. Sliten i kroppen og sliten i hodet etter å grue meg, være redd og samtidig ikke stresse brormin.
Det regnet i går, sneen lå øverst i Tåråfjell, det var spådd glatte veier og «la bilen stå om du ikke må» blinket mot meg på nettavisene.

For å begynne med begynnelsen på dagen. Katt vekker mor, klokken er halv fire og mor vil ikke opp, ennå. Katt holder fred, en stund. Katt vekker mor, igjen. Mor kapitulerer og står opp. Katt 1 og 2 ut på verandaen, 10 sekunder senere: Katt 1 og 2 inn fra verandaen.
Telefonen kimer, brormin: «Når hadde katta time?» «Kvart over ett». «Tror kanskje jeg ikke rekker det, det er masse sne her.» «Ok, katt og jeg tar taxi til veterinær og så kan du hente oss, om du fortsatt kommer over.» «Kommer over, plinger på utsiden, har jeg fått riktig adresse?» «Ja da, kjør pent, sees og takk skal du ha.» Katt 1 og 2 ut på verandaen og inn igjen etter 2 minutter, klaging på temperatur, «kaldt», jamres det tostemt. Godt det er fyr i ovnen.

Klokken er fem på ett, katt settes inn i buret sitt og drosjen kjører forbi på veien. Det tar tid. Ingen taxi i gården. Katt blir tatt med og målbevisst banes det vei i regnværet mot taxien som står på toppen av bakken. Vel fremme, bankes det på og det blir bekreftet at mormor og katt skulle være passasjerer. Alt vel og katt bæres inn av snill sjåfør som fikk litt i driks. I tillegg til de 135 kronene turen kostet. Alt vel så langt.

Ventetid er ikke noe gøy. Og å bli bedøvet var skikkelig pyton, så oppkast måtte tørkes både av katt og underlag. Så begynte det hele. Lytting på hjerte, titting på slimhinner, hmming over en lav sko, mer lytting og stetoskop legges ned. «Det er en sidelyd på hjertet hans.» «Vet det, har vært der en tid, faktisk i noen år, men han virker ikke plaget på noen måte.» Sjekking av journal. «Ja, ser det. Ingen forverring å høre.» Og takk for det. Så var det ører, grunnen til at det ble veterinærbesøk. Og jo, øremidd hadde besøkskatten gitt Christopher. Rense ører, dytte på plass medisin og så avbedøve ham. «2203 penger, takk. Husk å ha i mer medisin om en uke og om fjorten dager. Og sjekk Buddha også.»

Det ble en lang ventetid før bedøvelsen hadde gått ut. Stakkaren sjanglet, drakk vann, kastet opp og la seg foran ovnen. Brormin og jeg spiste, snakket om katt og syke dyr og drakk kaffe. Buddha kom inn og gikk ut og kom inn og gikk ut. Siste gangen han kom inn ba jeg brormin om hjelp til å få sett på Buddha og å få lagt litt medisin i hans ører også. Buddha synes ikke det var stas. Men det ble gjort.
Så var det på tide å takke for god hjelp og for brormin å sette kursen mot Oslo.

Han ringte i dag morges for å høre hvordan det hadde gått og om jeg hadde sovet. Det gikk relativt bra og jeg sov da, noe. Men i dag har vi bedrevet slappfiskerier alle tre. Og fyrt i ovnen.  Morgendagen blir kanskje anderledes. Da MÅ jeg på biblioteket ellers går jeg tom for lesestoff. Og å være slapp, ikke orke eller gidde og samtidig vær tom for lesestoff er en usedvanlig dårlig kombinasjon. Ønsk meg lykke til 🙂

Ferdigleste

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Slapp dag

 1. Mathilda sier:

  Alles Gute ❤❤
  Mathilda recently posted..Zwischendrin….My Profile

 2. Donald sier:

  Jeg kan godt forstå at man passer på Buddha og på kattene sine.
  Jeg er gået i gang med at læse «Kvinderne fra Thy» af Maria Helleberg, den tror jeg du vil kunne lide. Kanske den kommer på Norsk.
  Klem på dig! 🙂 ❤
  Donald recently posted..Æbleblomster, Rød AnanasMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Donald
   Jeg får høre om de har den på biblioteket. Om ikke annet, har de den kan hende på dansk. Går greit det også.
   Klem på deg 🙂 ❤
   mormor recently posted..Slapp dagMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge