Latskapen lenge leve, selv om det er 1. mai

I 2012 skrev jeg dette på 1. mai. Jeg reposter. Ny dag og ny måned: Jeg sakser litt fra Wikipedia: 

1. mai ble kalt gauksmesse eller gaukdagen i norsk tradisjon, et navn som kanskje er tatt etter den første sommermåneden i førkristen tid, gaukmánaðr, som den blir kalt i Snorres Edda. Enkelte primstaver har en fugl som merke, og det refererer nok til navnet. Andre har et dobbelt kors; på norrønt ble dagen kalt Tveggja postola messa um várit, og i kirkekalenderen var det minnedagen for apostlene Filip og Jakob d.y. En sjelden gang møter vi navnet Valborg-dagen – som i Danmark og Sverige – etter den hellige Walpurgis. På sørskandinavisk område og på kontinentet er natten til gauksmesse knyttet til tradisjon om hekseferd og heksesabbat, slik at Walpurgisnatten spiller samme rolle der som Jonsoknatten i Norge. Gauksmesse kalles også vesle gangdagen.[1]

Dermed er det ikke bare arbeidernes dag, men en anledning for mange til å feire. Jeg vet ikke hvilket av dette du foretrekker. Men det er altså fritt valg. Så ha en tindrende dag i dag 🙂 For meg er det kaffedag, som det pleier 🙂

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Årstid - natur og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Latskapen lenge leve, selv om det er 1. mai

 1. Mathilda sier:

  Einen schönen 1. MAI wünsche ich dir.

  LG Mathilda ❤❤
  Mathilda recently posted..Zwischendrin….My Profile

 2. En fin 1. mai til deg, Annemor! Her har du jo funnet frem litt av hver. Både å feire og tenke over. Velger bort gauker og den slags jeg, og tar frem «Den internasjonale» nåbærende. Så kan en jo gjøre seg opp sine tanker som jeg gjorde, da flagget ble hengt opp i dag. Hvorfor er det bare ett flagg som kan sees i tillegg til vårt?

  Er det latskap, uvitenhet eller dagens stressede tider som spiller inn, sammen med at vi har det så alt for godt? Og tar livet som en selvfølge, Og kanskje oss selv også. Det skulle jo bare mangle også, når vi bor i verdens beste land å bo i. Har vi noe å feire da, når alt er på stell og ingen har det vondt lenger? «Så lenge jeg har det bra, er alt godt». Vi har nok et og annet som det godt kan kjempes for fortsatt. Det er grenser for hvor lenge vi kan leve på reklamen. Og kanskje, om vi har det så godt som vi tror, kunne vi jo begynne å grave litt, lære oss å se om alle har det like bra som oss selv?

  Et underlig røre av ord, som sikkert kan få enhver til å tenke tanker om en som skriver dette. Men en ting er sikkert, her er det 1. Mai vær som de fleste ønsker. Og jeg skal ta med meg min venn Carl Oscar å masjere sammen med han et stille og rolig tempo og la tankene gå. De positive. Og min gode venn er vinrød. 😉

  • mormor mormor sier:

   Karl
   Her vaier flagget, dessverre har jeg bare det norske, men det er til ære for det arbeidende folk.
   Solidariteten druknet i egoisme og penger. Du kjenner min tanker om dette. Jeg måtte markere dagen, her på muren også.
   Men som du vet, det smått med ork for tiden, derfor ble det repostet.

   Vi heiser solidaritetens flagg (faner har visst gått ut på dato) og håper at vi nok en gang kan finne igjen vår omtanke for våre medmennesker.
   Jeg skal «toge» litt i hagen sammen med en sløyfekledd katt, bare han hopper ned fra kassen.
   Klem sønnafra Sinsenkrysset 🙂
   mormor recently posted..Latskapen lenge leve, selv om det er 1. maiMy Profile

 3. Anne-Mari sier:

  Flott innlegg,
  og, gjenbruk er supert !!

  God 1. mai frå Anne-Mari
  Her vaier flagget i nydeleg ver 🙂
  Anne-Mari recently posted..Fin turMy Profile

 4. gamle ugle sier:

  Litt sent ute, men god 1.mai til deg. Ikke tog på meg, er ikke togmenneske. Mener likevel at dagen er viktig.
  gamle ugle recently posted..nei men jaMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge