Hvorfor gjør de det?

I aviser, på fjesbok eller andre SoMe poster man «direktesendt drap». Hvorfor i all verden gjør de det? Hvem har nytte av å se slikt?
I samme medier legger man ut dødskamper mellom dyr, mishandling av dyr og så videre. Samme spørsmål gjelder her. Hvorfor?

Er ikke verden ille nok om bilder av mishandling og drap ikke «trøkkes i trynet» på oss? Blir vi snillere? Blir vi mer empatisk? Eller har slikt en smitteeffekt? Skal vi høste lærdom av det eller er det lagt ut som ren underholdning?

Eller er det egotripper for rare hoder? Spør, men har ingen svar. Har du?

Selvportrett

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Hvorfor gjør de det?

 1. Lisa sier:

  Nei. Har ingen svar, i hvert fall ikke klare. Det finnes ondskap og onde mennesker. Men må a l t lyse mot oss daglig? Noen går for langt. Noen ansvarlige redaktører burde ha bedre grep. Samtidig litt splittet, vi trenger den fjerde statsmakt. Giert Nygaardshaug hadde nettopp et innlegg der han formante mediene. Først var jeg helt enig i det han sa, så var jeg sannelig ikke helt enig likevel. Klem.

  • mormor mormor sier:

   Lisa
   Vi trenger den fjerde statsmakt. Vi trenger informasjon, Men jeg er redd for hva denne stadige voldseksponeringen vi blir utsatt for, gjør med oss.
   Når vold og ondskap blir normen, hvor blir solidariteten med de svakere gruppene av? Solidariteten med naturen?
   Ingen gode svar å finne. Men jeg tror nok det man kan kalle situasjonsetikk teller mer enn vi er klar over.
   Giert Nyggaardshaug spissformulerer så voldsomt at selv om man i utgangspunktet er enig med ham, ender man opp som uenig.
   Klem 🙂
   mormor recently posted..Hvorfor gjør de det?My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge