Trist at

Jeg sakset en overskrift fra db.no og synes det er trist. Fryktelig trist. Det er nesten ikke til å tro at en mann som er konstituert minister for inkludering og integrering skyfler alle i en og samme sekk.

Hans uttalelse sier i klartekst:
«(Dagbladet): – Det er trist å se at SV vil verne fremmedkrigere og terrorister, som aktivt kjemper mot den rettsstaten og frihetene vi tar for gitt i det norske samfunnet. Disse endringene er helt nødvendig for å sikre tryggheten til folk flest. Vi kan ikke ha et system som verner fremmedkrigere og terrorister, det burde alle være enige om,» sier konstituert innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg (Frp), til Dagbladet.

Og så får vi bare håpe på at han er feilsitert.  Om ikke, så er han ikke en minister det norske folket verdig.  Ikke slik jeg kjenner det norske folk.

Har han ikke forstått at det er mennesker som flykter og søker til Norge? Er alle asylsøkere og barn og etterkommere etter innvandrere eller asylsøkere jihadister, automatisk? Fremmedfrykten han spiller på er ikke til gagn for oss.
Vi blir ikke en bedre nasjon når vi skal frykte alt som ikke er rotnorsk og kommer utenfra.
Vi bør ikke la oss manipulere av fremmedfrykten, det er lettere sagt enn gjort. En god asylpolitikk som ikke trekkes i langdrag for den enkelte, men som er rettferdig og reellt ivaretakende er nødvendig. Og så kunne det være greit å slippe sekkebetegnelser fra oven. MEN vi skal heller ikke være forferdelig blonde og blåøyde.

Kunne være greit å forsøke å sette seg i «de andres» sted i stedet for å tro det verste, med en gang. Kunne være lurt å tenke over hva en selv ville ha gjort i samme situasjon.
Lyve eller underslå opplysninger? Helt sikkert, om jeg hadde trodd det gagnet meg og mine.
Falske papirer? Vi hyllet en del som dro til andre land med falske papirer, vi hyllet også dem som fremskaffet dem, men det var jo nordmenn og så er det jo lenge siden, men jo, det hadde jeg sikkert gjort.
Det er fortsatt lov å bruke både hode og hjerte om man sitter som minister. Per Sandberg vokt dine ord. Du tilhører makteliten. Og maktelitens ord gir andre lov til å følge i deres spor.

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , . Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Trist at

 1. Anne-Mari sier:

  Det er ikkje uventa frå den kanten.
  Eg føler meg makteslaus over haldningane til mange her i landet.
  Og som medlem i det største partiet er eg misfornøgd over at dei
  stillteiande ser på den uretten som blir utøvd i dag.
  Dei må snart gjere noko !!
  Anne-Mari recently posted..BlomsterMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Anne-Mari
   Ikke uventet, men kvalmt for det og det er en skam at vi sitter og lytter og ser på, uten å ta til motmæle.
   Vi tåler så inderlig vel, den urett som ikke rammer oss selv. Dessverre.
   Klem 🙂 ❤
   mormor recently posted..Trist atMy Profile

 2. Lisa sier:

  Det merkverdige er tausheten fra politikersiden. Alle de som k u n n e ha tatt til motmæle. Alle som er medansvarlige.

 3. Donald sier:

  Tavsheden på politiker-side skyldes ofte at de ikke er så forskellige fra hinanden og ikke er så forskellige fra os. Hvis de mener at der kan være tale om et fejlcitat, så vil man ikke begynde en dialog om det.
  Men generelt: Vore holdninger til flygtninge er forfærdelig. Rent praktisk: Der er problemer med at åbne dørene på vid gab. Hvordan løser man de problemer? Hvordan afgør man om en flygtning er en «rigtig» flygtning?
  Donald recently posted..Nu er det allerede i gårMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Donald
   Det er ikke såå store forskjeller politikerne i mellom og det er vanskelig å vite hvem som er «verdig trengende» av dem som banker på rikets dør.
   Men man kan og skal ikke skjære alle over en kam.
   Det blir som om jeg skulle si at alle bergensere er noen «møkkafolk» fordi en bergenser rappet vesken min en gang i 1992.
   Man gjør bare ikke slik. Og man sier ikke slik når man er satt som minister for integrering og innvandring.
   Klem på deg 🙂 ❤
   mormor recently posted..Dekalogen og ossMy Profile

 4. Tilbaketråkk: Fort, fort, først med teorier | Mormors klagemur

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge