Ikke sko, men egg

Ikke slik egg som er på kniver og slikt, men det Juster kalte «hønekuler» i en sketsj på 1950?-tallet.
Det regnet, kroppen er i ulage, men så var det sko da. Skokjøp hadde satt seg skikkelig fast i hjernen. Og mormor kapitulerte.

På med klær og regntøy, griper en diger paraply (den står på trappen og kalles postparaplyen) og traver til bussholdeplassen. Buss kommer og tar med mormor til sko-Andersen.
Mormor følger vanlig prosedyre, åpner døren, sier «hei,hallo» og spør sitt vanlige spørsmål og får svar: «Dessverre, kommer kanskje noen til uken, men ikke røde.» Mormor smiler og ønsker god dag videre. Og forlater sko-Andersen.

Så sto mormor der da. Det plasket ned og det var maaaaasse tid til overs før bussen skulle komme.  Og mormor hadde ingen plan, bare skoplaner. Hmmm … «Skal gjøre nå da?» tenkte mormor, «stå og bli våt oppover bukseben og fryse på finger’n?» For hansker hadde hun glemt.
En lyspære tentes over mormors hode. Hun hadde lest i lokalblekka at det skulle være noen på torget som skulle selge egg, poteter og grønne og gule saker.
Poteter, gule og grønne saker ble hurtig avskrevet, bussing og tikiloer av det ene og andre hører ikke sammen. Men egg, det skulle gå.
Og så gikk hun da. Til torget. Og sto i kø. For mange ville ha tikiloer av både det ene og det andre slaget og egg. Og det gjorde dem ikke noe at det regnet, de skulle bare inn i bilene og kjøre hjem eller no’.

Mormor begynte å bli litt engstelig for at bussen skulle komme før hun fikk kjøpt egg. Men hun rakk det akkurat, så nå har hun 30 egg i skapet + 2. «Godt det snart er påske,» sa mormor.  Har du 30 egg i skapet?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Drikke - mat og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Ikke sko, men egg

 1. Donald sier:

  Sikken et dejligt ord, «bussing» – nej det går ikke med kilovis af gulerødder, kartofler, porrer, og andre gode sager 🙂
  Men æg, egg tænker jeg strax! Nej nej nej! Men det gik heldigvis.

  Jeg har somme tider 30 æg i køleskabet. Jeg køber dem på gården længere inde mod byen. 🙂
  Donald recently posted..Fordomme overfor køkkenredskaberMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Donald
   Denne herremannen, med følge, kommer en gang i måneden, men det er ikke alltid jeg besøker ham.
   Jeg synes egentlig det er fint med nylagt egg. Og 55 kroner for 30 egg er ingen upris.
   Så nå har jeg egg, kan bake, lage pannekake, vafler, omelett, koke, steke og posjere. Jupp det blir bra. 🙂 Lettvint og næringsrikt, men jeg bør vel passe meg, slik at jeg ikke begynner å klukke og nippe korn. 🙂
   Klem på deg 🙂 ❤
   mormor recently posted..Ikke sko, men eggMy Profile

 2. Nina sier:

  Jeg har 10 egg – 4 fra før som er hvite og så kjøpte jeg «lokalt» i dag impulsivt fordi de kom rett fra bonden og ikke hadde vært innom butikken. Jeg har litt eggedilla for tiden – det får jeg innimellom og da tror jeg det er noen mineraler og vitaminer jeg vil ha ett sted på innsiden. Egg er godt og egg er smart. Iallefall når de ikke brukes til egg men til å få til alt annet med – lim i kjøttkaker og sånn der i kaken og sånn 🙂 Og så kom jeg på at det er påske snart – fordi det var så mye gult i butikken

  • mormor mormor sier:

   Nina
   Er det derfor det er så gult over alt?
   Jeg kjøper gjerne egg av mannen på torget. Jeg vet ikke helt om jeg tror på garantien om maks firedager siden egget ble lagt, men fine er de. Og de er brukt opp på null komma svisj.
   I morgen skal jeg steke masse vafler og gi til noen som liker vafler, men mangler vaffeljern. Og så tror jeg at jeg skal lytte til musikk. På en pub!
   Klemmer om 🙂 ❤
   mormor recently posted..Ikke sko, men eggMy Profile

   • Nina sier:

    Spiller ingen rolle med 4 eller 8 dager – egg er så smarte så de holder helt til de er gått over til den andre siden . Vaffler er godt – vaffler hos andre er bedre enn vaffler hjemme – synes jeg. Det er sikkert enda bedre med vaffler når en ( de ) ikke har vaffeljern . Da er det sikkert rågodt ! Musikk er veldig bra – og du er flink som går på Pub samtidig . Da går våren riktig vei sammen med deg – og noen du er veldig glad i blir veldig glad

    • mormor mormor sier:

     Nina
     Jeg tror det blir vaffelglede i morgen, og pubglede. Jeg kjenner to av dem som spiller og så er det så velsignet. Ikke sent på kvelden (da må jeg ta drosje hjem) og så er det både klassisk musikk og jazz. En bitteliten dash med blues blir det nok også.
     Jupp, jeg trener på å leve alene. Noen ganger går det greiere enn ventet.
     Klemmer mye om 🙂 ❤
     mormor recently posted..Ikke sko, men eggMy Profile

 3. Starbear Starbear sier:

  Litt tidlig for Påskeegg enda jaffal, syns du ikke vel? 😉
  Starbear recently posted..Matfaaar? Matmooor?My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge