Vi aner et mønster

Det sier de som skal ha greie på amerikansk (USAs) politikk. Når det er ting Trump vil ha oppmerksomheten bort fra, twitrer han noe horribelt. 
Og vi følger opp pekefingeren fra Trump og akker og ojer oss over uvettig twitring. Så glemmer vi å se på grunnen til at Trump twitrer. Det er ikke at han tror at han ble avlyttet av Obama eller lignende, nei. Stort sett dreier det seg om hendelser Det hvite hus står bak, uvettig kontakt med Russland, nederlag for innreisenekt for muslimer eller vansker med TRUMPcare.

Dersom man ser på det norske, politiske liv skjer det samme her, om ikke i samme grad og på samme spektakulære vis.
Når ulvestøyen går over, for den gjør det om ingen puster til ilden vil vi finne ut hva som er vedtatt og i ferd med å gjennomføres, mens vi skrek for eller i mot ulv.
Og så er det «justeringene». Nei da, har ikke endret noe, bare justert litt, skrives/sies det. Legger ofte med et lite «Slik at det blir riktigere/rettferdigere» , som da de justerte bort barnetillegget for uføretrygdede.

Så når det bli et sabla rabalder om noe relativ uviktig ser jeg på det som det ikke er rabalder om, men som det burde være. Kanskje en lur greie?

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Vi aner et mønster

 1. Anne-Maro sier:

  Godt skrive.
  Ja, ein kan ikkje tru på alt ein les og høyre…

  God søndag !
  Anne-Maro recently posted..» ull i hodet «My Profile

 2. Donald sier:

  Der er en drejning af magtforholdene de sidste 40 år, som har været til stor skade for både rig og fattig. Stramninger, justeringer, austerity, –

  De værste exempler på nysprog er danske regeringers udtryk for nedskæringer:
  «Starthjælp» er mindre end «fortsat-hjælp».
  Starthjælp er en nedskæring af flygtningehjælp, som blev indført for at gøre det tydeligt for mellemøstlige migranter at DK ikke ville hjælpe flygtninge og indvandrere så meget som tidligere.

  Jeg har aldrig helt forstået om det virkelig var rigtigt, sådan som nogle af de liberale beskrev det: Før nedskæringerne ville en flygtninge familie kunne få mere end en tilsvarende dansk familie på kontanthjælp.

  Men iøvrigt har vi i DK haft mange strømninger omkring fattighjælp. En af dem deler befolkningen i to, og man snakker ikke om det. Der er desværre nogle, som mener at man har ret uden pligt, og andre, som mener at man har pligt uden ret.
  Donald recently posted..Fugleflok sætter sig i toppen af birkMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Donald
   Jeg vet ikke jeg. Men har man, som flyktning, reist fra alt man eier så har man intet når man kommer til et land man tror seg trygg i.
   Jeg hadde en diskusjon med en av mine bekjente, vedkommende mener at asylsøkere «fikk alt og alt for mye». De må bo, ha klær og mat, de trenger helsehjelp og det koster penger, akkurat som det koster for oss. Når de i tillegg må erstatte møbler og klær, er det naturlig, synes jeg, at de får penger til å klare seg. Da forhindres mye kriminalitet. Etter min mening.

   Men noen er det ikke slik. Det får stå for deres regning. Mennesker er mennesker.
   Klem på deg 🙂
   mormor recently posted..Så ble det en ny dagMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge