Utsagn, spørsmål og få svar

Med fare for å virke som en sur gammel kjerring (jeg er jo det) vil jeg stille noen spørsmål og komme med noen utsagn. Kan jo starte med utsagnene:
POTUS sier: «Grab them by their pussies.»
Ru(s)sebusslåter sier at jenter og barn bør utføre oralsex på russegutter (vet ikke om de inkluderer andre av hannkjønn.
Tekst-og låt-skrivere tjener penger (gode penger) på skrive såkalte morsomme sexistiske sanger for de nyligblevne myndige menn.
Fedre, brødre og andre mannlige slektninger høhøer av hjertens lyst over grove vitser, og synes det er stas med faceboksider hvor: «Menn kan være menn»

Da er det på tide med noen spørsmål.
Hva lærer de unge, av alle kjønn av POTUS?
I mine øyne? Kvinner er annenrangs. Det mener en av verdens mektigste menn. Et eksempel til etterfølgelse?

Hva er budskapet i russebusslåtene som florerer for tiden?
I mine øyne? Pubertal kvinnenedverdigelse. Bruk og kast, alder er uinteressant

Og de som skriver disse låtene?
I mine øyne? Forkastelig ordvalg.Vet de ikke hva ordene de slynger ut betyr? Jo da. Men det er jo bare for moro, de mener ikke noe vondt med det, sier de. Disse skal bli ektemenn og fedre, etter hvert. Herreminhattoggenser.

Og så er det den lystelige høhøingen, humringen over en drøy og kvinnenedverdigende vits, vet de ikke hva de ler av og til? Jammen, kvinner ler vel også av slike vitser? Spør de. Har de spurt? Har de lyttet? Til koner, søstre,døtre, nieser og tanter?
Og så er det faceboksider hvor menn kan være menn.  Hva slags menn? Jeg vet ikke jeg, må man være anti-kvinner for å stille der?

JA! jeg generaliserer. Jeg skjærer alle menn over en kam.
JA, det finnes menn som er redelige og ordentlige, gode menn. Ordentlige menn.
Men de tar sjelden tak i det som er viktig. Kvinner er likeverdige menn. De er ikke til bruk og kast. Stort sett er de tause, de ordentlige mennene. Dessverre. Mye hadde hjulpet om de hadde tatt tak.

Og så lurer man på hvorfor det går trått med likeverdighet og likestilling.
Noen idéer? Noen?

The Dude in a classic pose in front of blue question mark.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Utsagn, spørsmål og få svar

 1. Elin sier:

  Godt sagt!
  Elin recently posted..En bankers historie….My Profile

 2. Donald sier:

  Ja du generaliserer og det er OK.
  Der er en trend med en lyserød hue, strikket som et rør der er lukket i den ene ende, der var tusinder af kvinder, som demonstrerede mod «Grab» og som havde denne slags huer på. Her i Danmark er nyhederne på demonstranternes side, men – det er vigtigt, – der er også danskere (foruden de millioner af amerikanere) som mener at Trump vil holde nogle af de løfter han har udstedt.

  DR spiller i øjeblikken en dokumentar «The Making of Der Führer» og man ser mange ligheder. Det må man heller ikke sige for «så slem er Trump ikke», men så spiller DR en anden drama-dokumentar om en (rigtig levende) amerikansk soldat, som talte flydende tysk, der blev forhørsleder og som prøvede at vise venlighed og høre om anger – han oplever så meget had, og så ser vi efter dramatiseringen den gamle mand fortælle nøjagtigt det samme, – det er meget, meget skræmmende.

  Jeg vil holde på at vi skal skrive læserbreve – mængden af læserbreve til VG eller Berlingske eller Information.dk vil gøre en lille forskel.

  Klem!
  Donald recently posted..En sart duft og en (af)art hyacintMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge