Fredag alt

Hvor bliver tiden av? Om jeg visste det. Men bortevekk og forsvunnet er den. Ikke fra minnet, det ligger nok noe der og surrer. 

«I dag skal jeg …» sa jeg til meg selv, sånn midt mellom søvn og våken, «har vi tid til det?» Det var nå det da. Jeg har så klart tid, men hva var det jeg skulle? Det er et mysterium og hvorfor sa jeg vi? Er det gammel vane? Sikkert.

Jeg bør finne noe å helle ut over glatt, slik at det blir mindre glatt, men vet ikke om jeg har overskudd. Det er vel vårknipa som stenger, tenker jeg. Eller kanskje jeg er giddesløs? O’ redsel og gru. Det var noe av det verste som kunne vederfares et menneske, i følge min mormor.

Hun hadde klare meninger, min mormor. Og slik var og er det vel med mange? Klare meninger er kjekt det, men de må ikke bli så rigide at man ikke kan se andre vinklinger også? Eller endre mening.

Jeg tror hun hadde gått ut av sitt gode skinn og langt inn i prestens, om hun hadde levd i dag. Men det gjør hun ikke, heldig for henne og for omgivelsene, tror jeg.

Hun må ha vært sterk, mormor, enke før siste barn ble født, innlagt for tæring, men ble frisk og levde som enke i 39 år. Stelte for min onkel, som aldri giftet seg.

Nei, må vel sette på en kaffekanne til, det trenger jeg sikkert. Dette ble litt heisannhoppsann, usammenhengede og rart, omtrent som meg. Ha en vakker dag og pass på dag 🙂

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Fredag alt

 1. Lisa sier:

  Nei. Ikke rotete. Helt normalt. 🙂 Tviler på at du er giddeløs. – Dette nettverket oppi hodene våre flyter i blant fritt. Ingen som bryter tankerekkene på alene-dager. – Håper kaffen smakte.

  • mormor mormor sier:

   Lisa
   Kaffen smakte, men laget lapskaus, den ble rar. Noe skal det jo være.
   Tankene hopper som vårkåte kaniner og er like lette å gjete, så noen ganger blir det mye rot.
   Nu, mer kaffe. Og ingefærte på sengekanten, når nå det måtte bli.
   Pass på deg og klem :)❤
   mormor recently posted..Fredag altMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge