Teori? Eller praksis.

Siden man har fått Trump som president i USA og han henleder verdens oppmerksomhet på all uro og skadeverk som foregår i Sverige, blir det debatt på debatt, påstand mot påstand og polarisering når det gjelder standpunkter.

Det meste går jo på hvor ille det er med innvandring, spesielt av mennesker med muslimsk tro og bakgrunn. At det BARE er  plunder, heft og bråk  med dem er helt åpenbart, for Trump og han gelikere. «Look to Sweden». Har han noen sinne vært i Sverige? Vet han noe annet om Sverige enn det Breitbart og Fox News forteller ham? Jeg bor i nabolandet og ser at vinklingen er viktig.

Jeg har en nettvenn, hyggelig fyr, men Trump er etter hans mening den rette presidenten for USA og han deler mange av Trumps synspunkter. Min venn, som er relativt velutdannet, klarer ikke å skille mellom Norge og Sverige og spør meg om jeg tar mine forholdsregler når jeg må gå i nærheten av «no-go-zones».
Jeg forklarer at det ikke er noen slike soner, men at det, som i et hvert annet land, er områder med problemer.  Men ikke av en slik art at det  er tilnærmet borgerkrig, selv om vi har mennesker av meget ulik tro og opphav. Selv her i Norge.

Han sender meg youtubesnutter som skal være fra Sverige og viser muslimer med våpen, stokker og raseri. Klare til å sharia ned en hver ikkemuslim.
Noen ganger er omgivelsene så åpenbart ikkesvenske at det er til å grine av. Andre ganger kan opptakene være gjort hvor som helst, også i Sverige.
Jeg spør ham om han har fått verifisert at det er «ekte hendelser» og ikke, Trumps deilige uttrykk, «fake news». Hvem er regissøren og utgiveren? spør jeg ham.
Han svarer ikke mye på det. Og jeg undrer meg.

Jeg vet ikke om jeg gidder å forsette med dette, men kan jeg bare la være?

Det er jo slik i dag at har du en smarttelefon kan du lage de villeste youtubesnutter, legge det på nettet og få drøssevis av likeklikk. For hvor mange ser etter regissør og utgiver?
Det er jo litt besnærende at «lille jeg» kan få verdensomspennende oppmerksomhet. Kanskje videoen er vinklet? Who cares? Det er nyheter, det er på nettet og klart det er sant!! SLIK er muslimene. I Sverige. Og hvem trenger redaktører, kildekritikk og slik. JEG lager mine egne fakta og tviholder på dem.

Og dermed har man polariseringen i full gang. Forteller vi at «slik er det» mange nok ganger, blir det slik. Men vil vi ha det slik?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge