Onsdag? Tror det, men er neimen ikke sikker.

Har sovet, i rykk og napp, MEN har sovet. Og er forvirret. Onsdager skal jeg noe, har jeg funnet ut. Og fikk nesten hetta da jeg ikke var sikker på dagen. 

Onsdagsgjøremål? Jo, det har seg slik at de som steller med asylsøkere, flyktninger og innvandrere i byen min har gått sammen om å gjøre noe fornuftig. Ikke dårlig, tenkte jeg. Og kan jeg bidra til Språkkafèen? Fra tre til fem på ettermiddagen. Javisst.
Første forsøk var begredelig, det var etter fem og da kommer jeg meg ikke hjem uten å gå eller ta drosje. Og så var det noen som hadde vært bosatt i parfymeflaskene sine. Så det var på hodet ut igjen, relativt fort. Og drosje hjem. Det har jeg strengt tatt ikke råd til.

Jeg traff en av de bærende krefter bak idèen og la frem mitt lille problem. For sent og for parfymert. «Så fint at du sa fra,» sa han. «Dette kan vi gjøre litt med.»
Jeg skjønner jo at man ikke kan beordre folk til nullbruk av parfyme, men det går an å snakke om dosering. Og så kan man tenke på tidspunkt og transportbehov.

Så ble det hele flyttet, som sagt og så kan man jo snakke litt om allergier og slikt med dem man møter.

Så mange hyggelige mennesker man møter og så lærer man litt underveis, en annen også. For det hele går ut på at man sitter rundt bord, med kaffekopp (eller tekopp) og prater. Og er det noe jeg kan, er det å prate 🙂 Ingen påmeldingsplikt, ingen krav om betaling for kaffe og desslike og ingen krav om tid. Bare vilje og snakketøy.
Jeg må smile litt, for glemmer mine bordfeller seg og snakker på «hjemmespråket», blir de oppfordret til: Snakka norsk. Så flott.
Kanskje jeg kan bidra med litt praktisk hjelp også, når det blir vår og varmere i været.
Har man slikt der du bor?

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Onsdag? Tror det, men er neimen ikke sikker.

 1. Mariane sier:

  Puha … Det med parfumen er altså også så strengt her i Danmark eller rettere for mig. Jeg kan ikke klare når folk ryger lige i min nærhed eller at der er for meget perfume – Bvaddrr. Det er svært at trække vejret og man kan ikke sige noget hvis man ikke vil have en kniv i maven. En drosje er også dyr her i København – så hvis jeg er ude og bliver nødt til at tage en hjem igen (fordi jeg bliver dårlig) så har jeg intet at spise for de næste par dage.
  Det er blevet mere besværligt at være blandt andre mennesker. Det er ligesom om høflighed og hensynsfuldhed er gået fløjten. Suk – Jeg forstår dig virkelig du allerkæreste – Klem til dig !!

  • mormor mormor sier:

   Mariane
   Dette med parfymeallergi blir vanligere, tror jeg. Kan ha noe med alt det rare vi har i oss, på oss og rundt oss.
   Røyking gjør meg ikke så mye, den beste av oss røkte helt til han døde, men det best uten.
   Hensynsfullheten tok seg en tur da vi startet å skulle være oss selv nok. Da pengen og fasadene fikk makten over enkeltmenneskene.
   Klem allersøteste forbundsfelle 🙂 ❤
   mormor recently posted..Onsdag? Tror det, men er neimen ikke sikker.My Profile

 2. Sikken god ide. Jeg ved ikke, om vi har noget lignende. Måske har vi, og så er det nok folk, der som dig har lidt tid til overs, der deltager. God – parfumefri – fornøjelse 🙂
  Fruen i Midten recently posted..The PeakMy Profile

 3. Hurra for deg! Flott tiltak 🙂 Jo de har noe sånt her i byen også, veldig bra! Og det er så godt å engasjere seg og kunne hjelpe andre – jeg sier igjen: Hurra for deg! Det blir en flott onsdagsbeskjeftigelse!
  Parfymefri klem fra meg til deg ♥
  Inger (mormoruniverset) recently posted..2017My Profile

  • mormor mormor sier:

   Inger
   Godt å kunne gjøre noe, ikke bare for meg selv. Og så er det trivelig da.
   Passer fint også, jeg har vanligvis vært på biblioteket på tirsdager (møkkadagen), nå kan jeg kombinere.
   I dag var det ikke så veldig mange der, kan ha noe med at det er vinterferie her.
   Jeg er litt stolt av meg selv. Trenger å kjenne at det går an, at jeg kan 🙂
   Parfymefri klem i retur 🙂 ❤
   mormor recently posted..Onsdag? Tror det, men er neimen ikke sikker.My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge