Grøsser ned over ryggen

Noen overskrifter får det til å gå kaldt ned over ryggen på meg. Jeg vet at denne regjeringen og spesielt det ene regjeringspartiet skal ha ut «de uverdige og forferdelige» som har kommet seg til Norge. Lykkejegerne og velferdstyvene skal sendes ut. Sier damen på bildet.  At det går med noen som er helt uskyldige  i dragsuget, er ikke så farlig.
Men tonene har lydt før. utsendelse
Og viljen til makt er overveldende.
Som da.
Glemmer vi at det handler om
mennesker og ikke tall?
Har vi glemt at i nøden gjør mennesket det meste for å overleve? Som å lyve og forfalske,

Eller er det tallenes tale som er viktigst? Se på oss -mentaliteten?
Vi, de flinke og rike, vil ikke ha dem, de dumme og fattige, hit til oss. Vi kaster dem bare ut. Så mange og så fort, er det ikke flott?

Vi kan ikke være verdens sosialkontor, sies det og skrives det. Jeg er enig i det. Men har likevel noen innvendinger. For mange av mine medmennesker lider og menneskelig lidelse er det bare medmennesker som kan gjøre noe med. Hvordan?

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment, Politikk -samfunn og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Grøsser ned over ryggen

 1. Donald sier:

  Jeg synes at man skal tage diskussionen op omkring velfærdstyveri: Hvis man er bange for at vore Skandinaviske samfund ikke kan tåle at der kommer 1 million flygtninge til Norden, så må vi finde ud af hvorfor, og hvad vi kan gøre for at stabilisere. For de kommer før eller siden.

  Selv om vi ikke kan være hele verdens social-kontor, så må man da mene at vi sammen – Europa, – kan gøre nogle meget fornuftige ting.

  Men diskussionerne herhjemme om «at vi har været med til at sætte ild til Mellemøsten» er ikke noget som folk forstår, desværre.

  Gid det løb mig koldt ned ad ryggen! Jeg sveder så det driver, men nu tager jeg til stranden …
  Klem på dig 🙂
  Donald recently posted..SelvsåedeMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge