Jeg liker ikke å bli snakket nedover til

Jeg må si jeg blir en smule provosert av våre ministere og deres folk.
Jeg kan snart ikke huske hvordan det er å åpne en avis uten å møtes med at den ene eller den andre ministeren sier noe slikt som: «Det er du/dere som misforstår regjeringens politikk.»
Kanskje ikke like klart, men de mener det.
For hva er det med dette folket, vi/oss, da? De vil ikke ha midlertidige arbeidsplasser, de vil ikke ha økte økonomiske forskjeller mellom landets innbyggere, de vil ikke ha sentraliserte og store enheter innen helse, de vil ikke ha nedsalg og utsalg på Norge som salg av skoger, industri og transport. Ikke ville de ha endringer i reservasjonsretten for leger i hht henvisning til abort heller.
Kan det ha noe med at folk flest vet at det ikke blir en eneste ny arbeidsplass med den AMV-loven de skisserer?At midlertidighet slår bena under trygge og innovative arbeidstakere? Kanskje de forstår at skattefritak og lettelser til de som har mest fra før, bare fører til at de som har mest fra før, får enda mer og at det svært sjelden gir noen økte investeringer i industri og næringsvirksomhet?
Det er langt fra sikkert at store enheter innen helse og omsorg gir mer helse og bedre omsorg.
Det er et grisgrendt land og avstander er store nok, som de er. Og så er det det fortærende da. Det er mennesker det handler om, ikke kroner og ører og tall, til syvende og sist.
Vi vil ikke ha ministere som mumler og ministere som ikke er etterrettelige.
Vi vil ikke ha «superkommuner» med tungvinte forhold for «folk flest».
Vi vil ikke ha politiet sentralisert 5 eller 6 steder i landet.

Vi vil ikke ha et landbruk som satser på flere «fabrikkgårder».

Hva vil vi ha? Jeg vil ha et land hvor det enkelt mennesket kan være trygt, jeg vil ha et ubevæpnet politi, jeg vil ha lærere som har tid til å undervise mine barnebarn. Jeg vil ha en eldreomsorg som fungerer godt, over hele landet.

Men får jeg et slikt land?

jordbær Mela Oslo 024

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

6 kommentarer til Jeg liker ikke å bli snakket nedover til

 1. Lisa sier:

  Skulle ønske jeg kunne svare ja. Men tvilsomt om et sånt land finnes. Politikerne våre burde kaste NPM og thatcherne ut sammen med konsulentbyråene. Lære seg å bruke egne ord og tanker og visjoner.

 2. Enig jeg mormor, og skjønner vel hva du sikter til. Vi får håpe på en forandring så snart som mulig, før alt for mye av de godene vi har, blir helt maltraktert. Og alt for mye må rettes opp igjen. Vi har da mer enn nok å ta tak i fra før, for å komme etter med slik det sies vi har det.

  Skal tro om det er tanken om når noe sies mange nok ganger, så blir det ofte slik. Da tror en at det er slik. På lik linje som mobberne bruker. Og så undres jeg på om det er noen som virkelig kan tro det de selv sier og gjør. Antyder bare noen, slik at jeg ikke blir straffet, for det er det vel ikke lenge til heller. 🙂

  God morgen og god dag, forresten. Håper vi. 😉 Og spanderer på en morgenklem.
  Karl Halvorsen recently posted..VIKTIG MELDING, MEN VERDEN GÅR VIDEREMy Profile

  • mormor mormor sier:

   Karl
   Først og fremst, takk for morgenklem.
   Regnet med at du skjønte hvorhen jeg ville.

   Det er vel slik at man fortsatt tror at bare en løgn blir uttalt lenge nok så blir den til sannhet. Det skjer ikke, selv om villfarne hoder faller for «propagandaen».
   Liker mindre og mindre det landet fru Solberg er statsminister for.
   Klem sonnafra Sinsenkrysset 🙂
   mormor recently posted..Fortsatt vinter på onsdagMy Profile

   • Du har min fulle enighet igjen! Som du vel forstår også. Vi får håpe å tro at de signalene som har kommet allerede, fører til forandring når den tiden kommer. Det tror jeg den gjør. Ganske så sikkert og av observasjoner som ørene mine har mottatt, sammen med øynene og mitt eget og andres hjerte. 😉

    Hysj! Hørte du og kjente du lukten av vår nå? 🙂 Fin dag fortsatt!
    Karl Halvorsen recently posted..VIKTIG MELDING, MEN VERDEN GÅR VIDEREMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge