Jeg er så skuffet

En gang var jeg stolt av Norge, av å være norsk og tilhøre det norske samfunnet. Jeg var stolt av et land og et styresett. Jeg var stolt av å ha politikere som også tok hensyn til de vanskeligstilte i samfunnet. Jeg likte moderlandet mitt.
Helt frem til fjorårets politiske omveltning. Der JEG, MEG, MITT, DE RIKE, PENGER, PROFITT, DU ER DIN EGENS LYKKES SMED SAMME HVILKE SITAUSJONER DU KOMMER OPP I og SIKKERHETSNETTET KAN DU SE LANGT ETTER er det som preger det politiske bildet.

Jeg skammet meg over en statsminister som ikke kunne møte en Nobelpristager grunnet sure kinesere. Jeg skammer meg over en finansminister som prioriterer de som allerede har nok fra før og ikke vil tilgodese de som ikke har. Jeg skriver ikke har. For det er ikke nok at de ikke har masse penger, men de har heller ikke helse til å skaffe seg masse penger.
Jeg skammer meg over den politikken som føres i forhold til barn, syke og eldre. Kvalitet, sier de, robuste fagmiljøer, sier de og STORT.

Alt skal være stort. Store kommuner (så kjekt da gitt. Da legges byrdene på innbyggerne, for det er dem som må ta kostnadene ved reiser til og fra kommuneadministrasjonen, om de har behov for et ord eller ti med noen der.) Og utkantene blir ennå mer utkant.

Store sykehus, der det er vondt å orientere seg, både for pasienter og leger, der hvor muligheten for sløsing stiger proporsjonalt med størrelsen på sykehuset. Store skoler hvor hver elev har mindre sjanse for å bli sett som et individ og blir et nummer i rekken. Store sentra for eldre, hvor de fortsatt må dele rom med ukjente.

Jeg sier ikke at det var bare gloria før valget. Jeg påstår ikke at alt var på stell. Men det lukter ikke godt at regjeringen selger ut landets industri. Det bør da være mulig å beholde livskraftig og drivverdig næringer på norske hender? Ikke rede penger nok for en allerede «velstående regjering»?

Skal vi tilbake til den tiden hvor Norge alltid var avhengig av utenlandsk kapital? Som ved temmingen av fossene, oppbyggingen av Norsk Hydro og den øvrige industrielle oppbyggingen av Norge? Fordi handelspartiene i regjering synes at alt som på noen som helst måte kan selges ut av landet, bør selges ut?
Jeg skammer meg over at rettigheter til forflytning (bilhold) for handikappede skrotes, slik at det bare blir den som skal på arbeid eller studere får hjelp. Jeg skammer meg over at den kulturelle spaserstokken ikke lenger skal være tilgjengelig for eldre.
Jeg skammer meg over at Norge har blitt egoismens høyborg. Jeg er skuffet over moderlandet mitt og dets regjering.

Jeg skammer meg over å bli tilbudt Segway, snøskuterturer, billigere alkohol, poker og proffboksing i stedet for et godt og inkluderende samfunn.

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

13 kommentarer til Jeg er så skuffet

 1. mirapisani mirapisani sier:

  Usj! Nå ble jeg også sur og skamfull.
  Klemmer litt på mormorkinn. 😮

 2. Og jeg skammer meg sammen med deg…..
  sa mormorfarmora til mormoren – og la ved en klem på den første vinterdag 🙂
  Inger (mormoruniverset) recently posted....tilbake til….My Profile

 3. Jeg er SÅ enig med deg!
  Det er skuffende og fryktinngytende.
  Alveprinsessen recently posted..SammenkrølletMy Profile

 4. Eva sier:

  Jeg skammer meg også sammen med deg.. Det er virkelig skuffende. Ikke stemte jeg i fjor fordi jeg visste at hva som kom til å skje. Har opplevd Høyre en gang før, da banklånet lå på 16% og man skulle bo i eget hjem.. Vet ikke hvor mange ganger krona ble snudd før man måtte gi den i fra seg.. Hadde ikke en gang råd til å kjøpe ransel til minste jenta da hun skulle begynne på skolen. Skrev et leserinnlegg hvor jeg skrev baksiden av medaljen og en ni åring sendte meg penger for at jeg skulle kjøpe ransel.. Jeg gråt, og ikke aner jeg hvem giveren var.. Ville så gjerne sende tilbake penger..

  Klem
  Eva recently posted..Pausen ble visst lengre enn først antatt..My Profile

 5. gamle ugle sier:

  Jeg blir trist av dette. Uventet var det ikke, av det blåeste av de to blåe. De bekjenner seg som kjent til en ideologi hvor minst mulig skal forvaltes av fellesskapet. Samferdsel (les: privatbilisme) er deres helligste ku.
  Jada, det er de verste sidene ved det amerikanske samfunnet de vil innføre her hos oss. Privatisering inn til beinet.
  Jeg stemte ikke på dem, og vil håpe de får korrest mulig levetid.
  Og kvaliteten de snakker om får meg til å riste på hodet. Når det kvaliteten bedre av minst mulig ressurser og mest mulig overflate- og tåkeprat?
  Sukk. Orker nesten ikke lese / høre om dette.

  Tirsdagsklem –

 6. Lisa sier:

  Du har så rett. Kanskje er det pompøst å komme trekkende med ‘du skal ikke tåle så inderlig vel den ulykke som ikke rammer deg selv’ (fritt etter hukommelsen). Men det tåler vi i dagens samfunn. Vi bryr oss mest om og selv. Og vi skammer oss for lite over den retningen utviklingen tar. – Man får de politikerne man fortjener. Når de ikke velges bort. Klem til deg i dag og alle andre dager.

 7. Mariane sier:

  Så har vi noget tilfælles – også her. For det ligner Danmark til forveksling – Nej Vi skal have frihed under ansvar for politikkerne – De skal ikke kunne forlade folketinget og så skal have appanage fra Danskerne selvom de får verdens højeste løn i det næste job uden for folketinget. Det er rivende galt alt sammen Norge såvel Som Danmark og Sverige. Men kommer en tid siger Nemesis – Kommer en tid hvor der skal betales tilbage for alt.

  Klem til allerkæreste Mormor
  Mariane recently posted..Behind the SceneMy Profile

 8. Freja sier:

  Jag förstår precis hur du känner, för åtta år sedan, när Alliansen tog över styret av Sverige så grät jag. Och det har varit precis som du beskriver, i åtta långa år, och nu har vi påbörjat den svåra vägen tillbaka, med en regering som inte alls har tilräckligt stpor makt för att styra om skutan. Så vi är fortfarande inte alls på en säker väg tillbaka, vi kan mycket värl hamna i eländet igen. Kram till dig!
  Freja recently posted..Känsligt och En himmel för ElliottMy Profile

 9. Anne-Mari sier:

  Eg er så einige med deg.
  det er ei skam.
  og det dukkar stadig nye ting opp.
  Mormor, du er kjempegod til å ordlegge deg å henge utfordringane på rette knaggane. Kjempegodt innlegg, igjen !

  Klem frå Anne-Mari

 10. Jeg likte siste setning – oppsummering over hva regjeringen har fått til hittil. Veldig godt formulert.
  terjebjornstad recently posted..Jeg bryr meg ikke om skatten dinMy Profile

 11. Jeg nekter å skamme meg,dette er de andres sin skam. Å stemme ved et valg kan få store konsekvenser når mange stemmer så tankeløst som denne gangen..
  Jeg er forøvrig like fortvilet som deg..
  Sender klemmer,de er stolte,og tenker at vi kan rette opp!
  Bente Høiseth recently posted..Ingen forandringer med restriktiv diffusjon…My Profile

 12. Donald sier:

  Jeg er også skuffet!
  Højredrejningen har ikke fået modspil hverken fra mainstream politikere eller fra forskere. De fleste, der ved noget om økonomi og «mit og dit» har svært ved at blive hørt.

  Men uligheden er stor. Man plejer at illustrere det med at 1% af jordens befolkning ejer 90% af værdierne. Det er måske overdrevet, men vi lader den stå et øjeblik.

  Det vigtigste er at hjælpe landbruget i de mest sultne lande.

  Klem på dig!
  Donald recently posted..BetonklodserMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge