Feil fokus og subjektive synsvinkler

Noen vil nok mene at jeg har begynt i feil ende og har feil fokus og subjektive synsvinkler. La det være som det vil. Jeg tror mange både har feil fokus og subjektive synsvinkler. I alle fall tidvis. Jeg tror jeg vil gå så langt som å si at det gjelder de fleste av oss. I politikken er det slett ikke uvanlig, etter min mening.

Å vri fokus en smule kan innebære å se saker og ting fra en annen vinkel. 15 000 aborter + – foretas hvert år. Dette tallet har, etter sigende, holdt seg relativt stabilt over tid. Tallet i seg selv er ikke så veldig viktig, for meg. Det er altså 15 000 + – potensielle liv som avsluttes lenge før fødsel. Med vitende og vilje. Etter kvinnens eget ønske og noen ganger etter påtrykk fra mannen eller familien. Om alle disse hadde blitt født og vokst opp, vet man i grunnen ikke noe om. Og hvilken skjebne som hadde ventet, vet vi heller ikke noe om. At det hadde blitt «gangs og dugande mennesker» av dem, er uvisst.

Om man har feil fokus så kan man skrive at dette er potensielle liv som aldri vil lide noen nød. Det er et visst antall liv som ikke vil bli født, vokse opp og være uønsket. Som ikke kommer til å bli utsatt for omsorgssvikt eller overgrep, bli kriminelle, forsømte, syke eller leve miserable liv. Det er, kort og godt, ingen av disse som vil bli en belastning for seg selv, familie og samfunn. Men altså: Feil fokus. I følge mange.

I 2012 ble de fleste abortene, ca 65 %, utført innen 8 uker, etter 12 uker skal en abort nemdbehandles og andelen av disse var ca 4% av alle. Om man skal tro dem som skal ha greie på det. Per 1 000 kvinner er det 13 som gjennomgår en abort. Man bør huske at aborter også blir foretatt foretatt grunnet misdannelser hos det potensielle barnet. Og svangerskap utenfor livmoren.

Subjektivt sett kan man si at det er mange vonde skjebner som ikke vil bli realisert. Som aldri vil bli noe mer enn en engangsutgift for stat og kommune. Om man skal se det økonomiske aspektet. Og det gjør man vel også?

Om man fortsatt har feil fokus og subjektive synsvinkler kan man også skrive at reservasjonsadgang for fastleger, vedrørende begjæring av svangerskapsavbrytelse og hjelp til prevensjon, er å sette ting på hodet. For å hindre uønsket svangerskap, trenges prevensjon. Selv om prevensjon brukes, er det ikke 100% sikkert at graviditet ikke oppstår. Og så er et uønsket svangerskap en realitet.

Det er de fås samvittighetsrett som skal råde over de manges rettigheter. Det er de fås ønske om å fortsette en ikketillatt praksis i såkalt lovlige former.

Og når man vedkjenner seg både feil fokus og subjektive synsvinkler kan man si at det igjen er kampen om kvinners rett til å bestemme over egen kropp, som er bakteppet. Ført av mennesker, i majoriteten menn, med ønske om å å føre kvinner tilbake til ekteseng, kjøkkenbenk og fødestuer. Slik at man kan ha kvinner som har behørig respekt for mannen og føyer seg. Men nei, det er da ikke en abortkamp som føres? Vel, du kunne lurt meg.

 

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Feil fokus og subjektive synsvinkler

 1. Starbear Starbear sier:

  Bare så det er sagt: Jeg er FOR selbestemt abort ❗ Så nevner du kvinners rett til selv å bestemme over egen kropp. I hvilken grad da? Bare se på Hege Grostad, prostituert, som nylig sto fram på TV og i media ellers, med krav om parolen «min kropp, min bisniss» i 8-marstoget ❗ Se DET ble nedstemt, så: I hvilken grad, og NÅR skal kvinner bestemme over egen kropp ❓ Jeg bare spør! Så jo: Her slår subjektivitet inn 🙁
  Starbear recently posted..Ompliade er slitsomme greier ass’Ã¥!My Profile

  • mormor mormor sier:

   Starbear
   Subjektiviteten gir seg mange utslag. Og siden man har utnevnt prostitusjon som et onde, vil det jo påvirke synet på det.
   Ikke så greit å være konsekvent, for det fordrer en smule objektivitet, det er vanskelig.
   Ha en objektiv dag 🙂
   mormor recently posted..Kinesisk visdom? På en onsdagMy Profile

 2. pireg pireg sier:

  Her helde eg utan forbehald… med da so starbear påpeikar mormor…! For da verkar so denna *retten* tel sjølbestemming… he vikarierande innfallsvinklar… avhengig tå ka da gjeld…! Så detta maset raudstrømpane driv med… verkar berre latterleg på meg… 👿 Beklagar å måtte seie da sopass sterkt… 😉 Ha ein fine dag vidare mormor… 😀
  pireg recently posted..Ka eg kunne vore…My Profile

  • mormor mormor sier:

   Pireg
   Samfunnsnormer har mye å si. Og siden prostitusjon ikke er comme il faut eller ønskelig hiver man seg over den/dem som lever av sexarbeide.
   Med reformasjonsiver.
   Jeg vet ikke om det er de blå eller de røde strømpene som maser verst, men maser gjør de. Det styggeste ved en del prostituertes liv er volden de blir utsatt for. Både den verbale og den fysiske. Vold er ikke akseptabelt om ikke vedkommende prostituert har sans for S/M.
   Klem 🙂
   mormor recently posted..NeiMy Profile

   • pireg pireg sier:

    I hovudsak er eg einige med deg mormor…! Men… so lengje kvinna sjøl vil prostituera seg… meiner eg at ikkje NOKON he rett tel å blanda seg borti da… anten da no er styresmakter… raudstrømpar og andre…! Vi kvinner er SJØLTENKJANDE… e’kje du einige i da då…? Helgaklem attende tel deg… 🙂
    pireg recently posted..Detta gjenge ikkje…!My Profile

 3. erosy erosy sier:

  Vel Mormor – her må jeg si meg helt enig i Starbear’s svar – og likeså Pireg’s svar! Det må være opp til den enkelte kvinde – hva hun vil bruke kroppen sin til – altså hvilket ‘yrke’ hun velger! Dog må det være frivillig altså – uten halliker og trafficking! Jeg ser du nevner skatteetaten overfor Pireg. En morsom påpeking det – men husk det er meget mer svart arbeide i andre yrker – så vi må ikke se ned på kun EN yrkesgruppe – hva? 🙂
  erosy recently posted..Erosy 113: Vurdering av erotisk bilde 110.My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge