Ikke en god beslutning, damer.

Jeg er skuffet. Riktig skuffet. Over beslutningen som er tatt om å bevæpne politiet. I grunnen har jeg vært stolt av å bo i et land hvor politiet IKKE har vært bevæpnet. Det kan jeg slutte med. I stedet for å gjøre meg tryggere har denne beslutningen fått meg til å føle meg mindre trygg.
Våpen gjør ikke trygg. Våpen er kjekke å ha i enkelte tilfelle, men noe hverdagssyn synes jeg ikke det bør være. Hverken hos ordensmakten eller andre.
Det får meg også til lure på om hvordan sikkerheten og våpenkunnskapen vil bli ivaretatt. Når våpen skal være en del av den daglige utrustning.
Som andre ferdigheter må våpenferdigheter læres og vedlikeholdes. Det må trenes og evalueres. Det bør være godkjente og adekvate ferdigheter hos den som bærer våpen. Og læring og vedlikehold trenger trening og godkjennelse av ferdigheter. Og tid og penger.
Når skal den enkelte polititjenestemann trene? Hvor ofte? Hvem skal godkjenne ferdighetene? Hvor ofte? Hvem skal ha ansvaret for at den enkelte polititjenestemann har gode nok ferdigheter? Og ikke minst, hvem skal se etter at den enkelte er egnet til å bære våpen?
Jeg er redd. Redd for våpen i gatene, for det er fort gjort at sinnene kommer i kok og det blir unødig våpenbruk. Med fatale følger ikke bare for «forbryter» og politi, men for intetanende forbipasserende. Jeg er redd for at dette med bevæpning skal utløse enda et byråkrati. For våpen trenger å holdes under kontroll og våpenbrukere skal vurderes og godkjennes.
Jeg er skuffet over denne beslutningen. Av flere grunner. Synes du det er OK? Med bevæpnet politi?

images (2)

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Politikk -samfunn og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Ikke en god beslutning, damer.

  1. Nei, jeg liker det heller ikke…
    sa denne mormora til den andre…
    Inger (mormoruniverset) recently posted..… høsten byr på overraskelser…My Profile

  2. Cathrine sier:

    Det er veldig skuffende! At vårt politi ikke har vært bevæpnet til daglig har jeg følt som et tegn på at vi tross alt lever i et land med stor grad av trygghet, ro og orden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge