Uønsket oppmerksomhet

Tro ikke alt hva du leser,
skriv ikke alt du tror du vet.
Da sparer du mange for bører
og din egen samvittighet.

Noen får uønsket oppmerksomhet, på egen blogg eller e-post. Noen får også uønsket oppmerksomhet på andres blogger eller i andres e-postkasser. Det er ikke alle som bruker nettvettet sitt. Og noen er ute etter å skade, ofte en enkelt person og dennes familie. Da er det lett å gå «over lik» for å nå frem med sitt budskap. For noen. Om budskapet er riktig eller ei, ser ikke ut til å ha noen betydning. Men det er ofte lurt å se etter hva man egentlig reblogger eller gjentar i egen blogg. Av usannheter og annet skvalder.

Jeg er heldigvis så ubetydelig at det stort sett bare er veske-, sko- og andre selgere som bryr seg med min blogg, utenom dem jeg gjerne vil skal bry seg om min blogg. Og kinesere. Nå har jeg et utmerket spamfilter, så det stoppes som regel der. Og så er det bare å luke ut. Men hva kineserne vil meg, har jeg ikke klart å dechiffrere. Og ikke gidder jeg ta meg bryet, heller, Det sikkert noe de også vil selge 🙂

Men tilbake til annen uønsket oppmerksomhet – en liten plan har jeg jo, om så skulle inntreffe. Den er veldig enkel.

 • Angår det meg selv, så blåser jeg stort sett i det. Men blir det vedvarende så blokkerer jeg IP-adressen som uhyrligheten kommer fra. Både i e-postkassen og på bloggen. Så er det over. Om det er graverende det som blir skrevet, overleverer jeg hele faderuttan til politiet med IP-adresse og det hele. Kort og kontant.
 • Angår det andre (slarv som forsøker å ramme andre gjennom meg) varsler jeg vedkommende og legger ved relevante facts, som IP-adresse og så videre. Og blokkerer gjeldene IP-adresse. Som forklart over.

Jeg håper inderlig at det ikke rammer deg, men om du skulle være så uheldig, så har jeg fortalt hva jeg vil gjøre. Om du vil gjøre det samme, det vet jeg ikke.

Men se litt på det lille verset over, så forstår du sikkert hva jeg mener. Tror jeg. Eller?

good news

mormor

Om mormor

En liten, tidvis heller søvnløs mormor, med hang til bekymring. Kaffekopp i nærheten. Innehaver av svart belte i lesing. Kan ikke kommentere på Google +
Dette innlegget ble publisert i Allment og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

12 kommentarer til Uønsket oppmerksomhet

 1. Kloke ord.
  Eg har vore spart for upassande innlegg til no. Flott at du viser veg ut av uføret om det skulle koma.
  Nyt haustdagen!
  marit elisebet totland recently posted..MathildeMy Profile

 2. Donald sier:

  yahoo-mail har et godt spam-filter, det er blevet bedre efterhånden. for 5-7 år siden var det lidt problematisk, for der var alt for mange spam, som slap igennem, men nu har mail.yahoo gode filtre.

  På min wordpress-hostede blogg (blogg som kører på wordpress’s server, og som jeg ikke betaler for, men som til gengæld somme tider lægger reklamer på min blogg) bliver kommentarer filtreret så godt, at der kun meget sjældent opstår fejl.

  Klem på dig! 🙂
  Donald recently posted..Beskæring af læhegnMy Profile

 3. Enig! Har ikke hatt noen problemer med det, bortsett fra noen som kommenterer standardfraser på blogg og legger ved en link. Men de bryr jeg meg ikke om 🙂
  God torsdag forresten, ikke vært her før nå 🙂 Vært i hjerterommet og hatt mormorungebesøk. Og så har jeg nettstemt. Enkelt og greit. Ferdi’ med den saken 😀
  sa denne mormora til den andre og la ved en torsdagskveldsklem 🙂
  Inger (mormoruniverset) recently posted..…travle tider…..My Profile

 4. Mariane sier:

  Jeg har været «peacekeeper» i 4 år for nogen tid siden – der lærte jeg og fortalte andre om hvad de skulle gøre for at få fred på nettet og hvor de skal hente de forskellige ting til at have på deres computere for at få mere fred. Idag vil jeg ikke henvise til de forskellige steder for de koster penge i dag. De opdagede at der var rigtig mange der brugte deres programmer som kunne nedtages gratis.
  Og jo jeg har da hørt andre havde store problemer – men jeg har ikke selv haft det for hvad man ønsker skal man få, ikke sandt? – eller rettere man skal ikke sige at det vil jeg ikke have, for så får man det alligevel – Det er noget jeg har set gang på gang. 🙂 Dejligt at du bragte dette emne op, allerkæreste Mormor – K L E M !!!!!
  Mariane recently posted..Day 3 + 4 + 5My Profile

  • mormor mormor sier:

   Mariane
   Må bjeffe litt om nettvett og hva man kan gjøre selv, uten at det koster allverden av penger.
   jeg er ikke plaget, hverken på blogg eller i e-postkassen, men jeg vet andre er og atter andre får sladde tilsendt. Ikke særlig hyggelig tror jeg 🙁
   Går det bra med deg?
   Klem allersøteste 🙂
   mormor recently posted..Litt for smilebåndetMy Profile

 5. Starbear Starbear sier:

  TILTREDES ❗

  Ha en enig natt.
  Starbear recently posted..Sant eller usant?My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge